Azpilicuetova cesta do Barcelony se komplikuje

Azpilicueta v dresu Chelsea

Vztahy mezi Chelsea a katalánským klubem klesly na bod mrazu poté, co Barcelona využila neshod mezi Andreasem Christensenem a vedením londýnského klubu a s dánským středním obráncem podepsala pětiletou smlouvu. V případě Azpilicuety to už tak jednoduché nebude.

Zatímco v případě dánského obránce stačilo Barceloně, aby se dohodla se samotným Christensenem, který v té době figuroval mezi volnými hráči, u Azpilicuety musí vedení katalánského giganta trpělivě vyčkávat. Chelsea má v tuto chvíli plné ruce práce kvůli rozjetému procesu prodeje klubu ze strany ruského vlastníka Romana Abramoviče a tak reagovala velice podrážděně na fakt, že Barcelona otevřeně jednala o přestupu nejen s Christensenem, ale nyní také s Azpilicuetou.

Dvaatřicetiletý kapitán Chelsea se ale nachází ve zcela jiné pozici než byl dánský obránce. Pokud odehraje stanovený počet zápasů, má jeho londýnský zaměstnavatel možnost jednostranně prodloužit s hráčem smlouvu do roku 2023. Pokud by si tedy Barcelona přála rodáka z Navarry vidět v létě ve svém týmu, musí začít vyjednávat napřímo s Chelsea.

Azpilicueta sám nechce přilévat olej do ohně a v klubu, ve kterém působí od roku 2012, si dovede představit své další působení. Zároveň ho ale láká možnost návratu do španělské ligy, kde ho s otevřenou náručí bude vítat Barcelona. Pro Chelsea pozice středního obránce začíná být čím dál větším problémem, protože smlouvu zatím prodloužil pouze Tiago Silva. Andreas Christensen v létě odejde do Barcelony, Antonio Rudiger také patrně v Chelsea nezůstane a tak se londýnský klub bude muset snažit udržet alespoň Azpilicuetu.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace