Bale si podle Courtoise nezvykl na španělský styl života

Bale a Courtois (© as.com)

Gareth Bale stále nenaplňuje potenciál, který v něm Real Madrid viděl, když jej v roce 2013 koupil z Tottenhamu za více než 90 milionů eur.

Bale byl dlouho ve stínu Cristiana Ronalda, po Portugalcově odchodu do Juventusu měl převzít štafetu, jenže v tom mu brání častá zranění a slabá forma. Baleův spoluhráč Thibaut Courtois prozradil, kde může být problém.

"Jednou jsme měli týmovou večeři, ale Kroos a Bale na ni chyběli. Podle nich byla příliš pozdě. Přišli jsme ve 21:30 a začali jíst ve 22:15, o půlnoci jsme si dali kávu. Kolem jedné jsme šli spát, což je pro mě ideální čas, a trénink začínal další den v 11 hodin. Bale nám ale řekl: 'Kluci, nepřidám se k vám. Chodím spát ve 23 hodin.'" A opravdu nepřišel," řekl belgický brankář.

"Má obrovský talent, ale je škoda, že často nezáří tak, jak by mohl. Já například žiji jako někdo, kdo se v Madridu narodil a vyrůstal, večeřím pozdě, chodím pozdě spát. Takový je můj styl života. Myslím, že Gareth si na život ve Španělsku nezvykl."

Bale, jemuž se v šatně přezdívá Golfista, neboť je velkým milovníkem tohoto sportu, navíc nemluví se spoluhráči španělsky, jazyk se učí velmi pomalu. "Umí španělsky lépe, než se z rozhovorů zdá. Problém je, že je perfekcionista, a pokud cítí, že mu španělština nejde, nepoužívá ji. Uděláme vše pro to, aby se v jatyce zlepšil a onen strach hodil za hlavu," uvedl Michael Gómez, jenž Velšana španělštinu učí.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace