Baleovo smutné loučení na lavičce Realu

Gareth Bale

Velšský reprezentanční útočník má za sebou v Realu Madrid velice nepvoedenou první polovinu sezóny. V soutěžním utkání naposeldy nastoupil 28. srpna a vysedávání na lavičce střídá s opakovanou absencí způsobenou zraněními.

Situace Garetha Bala nevypadala už před sezónou nikterak růžově, alespoň měl ale rodák z Cardiffu čas na to, aby dokázal fanouškům i sám sobě, že není v Realu pouhou přítěží a může být na hřišti platným hráčem. Hrdina kyjevského finále Ligy Mistrů v roce 2018 nikdy v očích fanoušků nestál na stejné úrovni jako madridské modly Modrič, Ramos, Marcelo, Varane, Carvajal, a to zejména kvůli nepovedeným sezónám, stejně jako je ta letošní.

V létě už se vědělo o tom, že Gareth Bale v Realu odkope poslední sezónu, bylo ale stálo dost příležitostí na to, aby Velšan otočil statistiky a mohl se loučit s hlavou hrdě zvednutou. Šest měsíců je ale za námi a na triumfální odchod ze scény to nevypadá. Bale z celkového počtu 27 oficiálních utkání Realu Madrid zasáhl pouze do třech. Na své konto si připsal 193 odehraných minut a jeden jediný gól. Naposledy se v sestavě objevil 28. srpna. Je to smutný konec velšské hvězdy, která má před sebou posledních šest měsíců v Madridu.

Na začátku sezóny hodil trenér Ancelotti Baleovi záchranné lano a vrátil ho do základní sestavy. V té vydržel tři utkání a pak doslova zmizel. Na očích se objevil až v nedávném derby, do toho však nezasáhl. V mezičase Bale trávil nejvíce času na klinikách a s fyzioterapeuty. Po zranění ze září se v listopadu vrátil do hry v reprezentaci, ale následovalo nové zranění a další stopka. Když už se zdálo, že by mohl opět nastoupit, stal se obětí covidové epidemie, která postihla Real před Vánocemi. Suma sumárum – Gareth Bale naposledy zasáhl do hry před 131 dny.

Jisté je to, že hráčův agent, Jonathan Barnett, obrázek Garetha Bale v očích fanoušků příliš nevylepšuje. „Myslím si, že se k němu chovají pěkně špatně, asi se jim hnusí. Vlastně je mi úplně jedno, co si fanoušci myslí, proč by to mě nebo Garetha mělo zajímat?“ Odpověď oficiálního klubu fanoušků Realu Madrid na sebe nenechalo dlouho čekat. „Nerozumíme tomu, jaké chování fanoušků má pan Barnett na mysli, protože fanoušci nemají vůbec žádnou možnost vyjádřit svůj názor. Hráči Realu Madrid, kteří nejsou zařazeni do sestavy, nejsou povinni účastnit se utkání klubu, tedy je setkání Garetha Bale a fanoušků v podstatě vyloučené. Každopádně se domníváme, že by měl hráč Realu Madrid vůči fanouškům být vděčnější a uvést na pravou míru výroky svého agenta, od kterého takový čin neočekáváme,“

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace