Balón pro Ólivera

Óliver Torres (© mundodeportivo.com)

Minulou neděli, během derby na Coliseu Alfonsa Péreze, trenér Atlética Madrid Diego Pablo Simeone porušil jakousi hierarchii, kterou zastával při střídání svých svěřenců. První volbou argentinského kouče nebyl ani Raúl García, ani Cebolla Rodríguez. Jelikož hra colchoneros pořádně trpěla, stejně tak jako přesnost přihrávek, dostal důvěru odchovanec Óliver Torres, hráč s nejbujnější představivostí a nejšikovnějšíma nohama, z fotbalistů, které má pod svým velením. Bylo to velmi zvažované rozhodnutí, díky němuž odehrál půl hodiny utkání, které se řadí do škatulky svázané, nepříjemné, jež se ještě víc zakabonilo po vyloučení Maria Suáreze. Třicet minut, které rozproudily debaty, jestli už je tento osmnáctiletý holobrádek připravený na plnění náročných úkolů, aby zároveň v plné nahotě ukázaly nedostatek důvěry některých jeho spoluhráčů v jeho schopnosti, neboť v několika akcích byl Óliver nejvhodněji postaveným hráčem pro přijetí přihrávky, nicméně raději mu ji nepřihráli...

Ve středu Simeone, kterému nedělá zrovna nejlíp neustálé řečnění o mladém nadějném středopolaři, chtěl po další otázce na nedostatek důvěry utnout polemiku: "Je to pravda. S kluky jsem mluvil. Rozhodli se mu ho nedat. Takže nic, budeme mu muset koupit balón, aby mohl hrát s jedním a mužstvo s druhým". Hned druhý den nato, během tréninku na zmenšeném prostoru, kdy se nacvičuje útok, Simeone udělal Ólivera mnohem viditelnějším, když mu navlékl rozlišovací vestu jiné barvy, než měli jeho spoluhráči a všem se tak po dobu minizápasu snažil "pomoci". Pár minut si dokonce vyzkoušel i post v teoretické základní jedenáctce, jež by měla vyběhnout dnes do souboje proti Granadě. Arda pořád marodí a ovládání a vidění hry podhrotového záložníka z Navalmoralu tak bude bojovat o flek v sestavě s útočnými nájezdy Raúla Gracíi a Adriánovou rychlostí.

Óliverova postava se vynořila zrovna ve chvíli, kdy Atlético pociťuje jistý herní pokles, což připustil i samotný Simeone. "Ztratili jsme hru od půlky hřiště směrem dopředu. Chtěl bych, aby záložníci dávali víc branek, protože útočníci si během roku bohatě splnili. Rozdíl oproti první půlce ligy je, že dávali góly i záložníci a teď nám od středu pole nějaký ten gól navíc chybí".

"Schází nám finální přihrávka a držet víc balón, protože jsme moc přímočaří", soudí Koke, jehož rozbor zjevně naráží na to, že lékem na neduhy by mohly být právě Óliverovy herní charakteristiky". "Je třeba ho hodnotit za to, jak hraje. Ne za to jak se sráží se soupeřem. Má neuvěřitelnou kvalitu a je třeba ji využít. Je potřeba ho chránit a myslím, že to děláme dobře", namítá Brazilec Miranda.

Není to v Atléticu poprvé, co si odchovanec, jenž je pro média a fanoušky obrovským tahákem, stěží vydobývá respekt na trávníku. Juan Gómez, argentinský středopolař, vyprávěl v roce 2003 v rozhovoru pro El País, že má doma na zdi pověšený podepsaný dres od Fernanda Torrese  na němž je napsáno: "Fenoménovi Juanu Gómezovi, za to, že mi na rozdíl od ostatních věřil". Torresovi během jeho premiéry nepřišla skoro jediná přihrávka, tak ho Juan čapl za rameno a před spoluhráči pronesl: "Pánové, teď už je jedním z nás". Přesně o tohle usiluje i Óliver, jestli ho dneska Simeone šoupne do základu, nebo mu alespoň poskytne "minuty, které už potřebuje", podle slov jednoho z klubových veteránů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace