Barça předstihla Real Madrid v počtu trofejí, Xavi má klubový rekord

Xavi se svou 18. trofejí (© sport.es)

Zvláštní příchuť má pro fanoušky Barcelony včerejší vítězství v Super Cupu nad Portem. Díky němu se totiž Katalánci dostali v celkovém počtu trofejí před Real Madrid.

Barcelona se může pyšnit celkovým počtem 76 pohárů, z nichž 12 dobyla pod vedením Pepa Guardioly během pouhých tří let, zatímco Bílý balet posbíral o jeden méně. V tomto ohledu však oba španělské celky zastiňuje skotská dvojice Rangers (115 trofejí) a Celtic (92).

Triumf nad Portem znamenal radost navíc i pro Xavi Hernándeze. Reprezentační záložník se radoval už z osmnácté trofeje v barvách Barcelony, čímž překonal klubový rekord Guillerma Amora.

"Mám radost, že jsem Amora překonal. Guillermo patří mezi největší osobnosti, které vzešly z akademie La Masía. Jsem šťastný, že jsem na toto číslo dosáhl. Největší radost mi ale dělá tým, který neustále dokazuje, že má i nadále velké odhodlání," uvedl Xavi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace