Barça v Doněcku dokráčela k suverénnímu postupu

Lionel Messi byl opět strůjcem vítězství (© as.com)

Barcelona potvrdila ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů postup, po úvodní výhře 5-1 uspěla i na Ukrajině, tentokrát poměrem 1-0.

Pep Guardiola potvrdil svá slova z tiskové konference a nasadil Villu, Messiho, Xaviho či Piquého, tedy svá největší esa. Šachtar se však nechtěl vzdát naděje na senzační obrat, Lucescovi svěřenci věděli, že by k tomu potřebovali dát rychlý gól.

K tomu nebylo daleko, protože Šachtar vstoupil do zápasu dobře. I kýženou gólovku si vypracoval, ale drama odmítl skvělým zákrokem proti Douglasu Costovi Víctor Valdés. Na rukavicích brankáře Barcelony skončily i dvě dobré příležitosti v pozdější fázi zápasu.

Barceloně trvalo, než se dostala ke své tradiční hře. Její zlepšení potvrdil krátce před koncem poločasu Lionel Messi gólem, který se ukázal jako vítězný. Argentinec chvíli předtím zkoušel Pyatova překonat padáčkem, který však gólman Šachtaru ještě zlikvidoval.

Druhý poločas se dohrával prakticky pouze z povinnosti, za Barcelonu byli nejblíže gólu Afellay, jehož precizní střelu Pyatov zneškodnil, a Dani Alves, jenž pálil mimo. Na stavu 1-0 se už nic nezměnilo, Katalánci slaví hladký postup do semifinále Ligy mistrů, kde by se střetnou s vítězem dvojzápasu Tottenham - Real Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace