Barça získala jedenadvacátý titul, třetí pod Guardiolou

Návrat barcelonské výpravy do katalánské metropole (© sport.es)

Španělskému fotbalu vládne v posledních letech Barcelona, což Katalánci potvrdili třetím ligovým titulem v řadě a pátým za posledních deset let.

Zejména první polovina sezóny byla v podání obhájce prvenství skvostná, porážka s Hérculesem na Nou Campu byla na dlouhou dobu posledním zaváháním. Vrcholem řady vysokých výher pak byl zápas s Realem Madrid, který z Barcelony odjel potupen pětigólovým přídělem.

Celkově do síně slávy Culés zamíří už 21. trofej za triumf v Primera División, pod tři poslední se podepsal Pep Guardiola. Mladý trenér přitom v klubu strávil stejný počet sezón, což znamená, že dosud neví, jaké je to nejvyšší španělskou soutěž jako kouč nevyhrát.

Čtyřicetiletý Guardiola zároveň dohání Johana Cruyffa v klubových statistikách. Legendární Nizozemec triumfoval na lavičce Barcelony celkem čtyřikrát, a sice v po sobě jdoucích sezonách na začátku devadesátých let. Enrique Fernández, Ferdinand Daučík, Helenio Herrera, Louis van Gaal a Frank Rijkaard dovedli Barcelonu k mistrovskému titulu ve dvou případech.

Právě s Cruyffovým Dream Teamem je dnešní Barcelona často srovnávána. Cruyff nasbíral během sedmi let celkem 12 trofejí, Pep Team jich stihl 10 za pouhé tři roky. Další navíc může přidat už na konci května, kdy se Katalánci ve finále Ligy mistrů střetnou s Manchesterem United.

Podívejte se, jak hráči a Guardiola slavili 21. ligový titul:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace