Barça by ráda uspíšila odchod Piqueho

Gerard Pique

V zápase Barcelony s Villarrealem se na hlavu obránce Piquého snášel pískot od jeho příchodu na hřiště a při každém kontaktu s míčem. Odpor fanoušků je také hnacím motorem Xaviho, který se snaží v zastoupení vedení klubu přesvědčit obránce, aby souhlasil s odchodem z klubu před vypršením smlouvy.

Po vítězství Barcelony nad Villarrealem se trenér domácího klubu, Xavi Hernández snažil na tiskové konferenci Piquého obhajovat. "Ať už hraje nebo ne, v šatně je velkým přínosem. Nedává najevo nelibost, je to příkladný kapitán,“ narážel na pískot snášející se na hlavu obránce Barcelony trenér Xavi.

Právě pískot na jednu z legend katalánského fotbalu, možná nejlepšího obránce Barcelony v celé historii je vodou na mlýn pro vedení. To se snaží Piquého přesvědčit, aby neprodlužoval smlouvu s Barcelonou, která vyprší 30. června 2024. Katalánský obránce by měl pochopit, že nesmí promarnit veškeré vynaložené úsilí jen pro snahu prodloužit si kariéru o další roky. Obraz, který si vybudoval Piqué u fanoušků Barcelony je neuvěřitelný, ale také je potřeba umět říci dost.

Prezident Joan Laporta i viceprezident Eduard Romeu v posledních týdnech horlivě vysvětlovali, že cílem klubu je snížení současných mzdových nákladů ve výši 656 milionů eur na 500 milionů eur v sezóně 2024/25. To bude možno bez velkých prodejů pouze v případě, že své kontrakty ukončí Sergio Busquets, Jordi Alba a Piqué. Přání klubu je ale evidentní: dosáhnout snížení platů dříve a některé z hráčů vyvázat z jich smluv ještě před vypršením. Jmenovitě Piquého.

Trenér Xavi mu dal v létě jasně najevo, že bude v sezóně nastupovat minimálně a stane se pátým středním obráncem v týmu. Bylo by tedy pro něj lepší najít východisko ze situace a odejít. Piqué ale reagoval přesně opačně a současně odmítl přistoupit na snížení platu, do kterého ho Barcelona tlačila.

Klubu tak nezbývá nic jiného než doufat, že si hráč uvědomí svou současnou situaci a bude souhlasit s odchodem na konci rozehrané sezóny nebo dokonce již v zimním přestupovém období. Pokub by se tak stalo, musí Barcelona počítat s tím, že má Pique platnou smlouvu a bude nutno se s ním dohodnout na odstupném. Co si legendární obránce vybere? Pískot tribun nebo vycouvání ze sestavy a ochod z Barcelony?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace