Barça je ochotná prodat De Jonga za 100 milionů eur

Frenkie de Jong v dresu Barcelony | barcablaugranes.com

Nizozemský záložník by se mohl stát nečekaným středobodem katalánského letního přestupového trhu. Končící sezóna Frenkie De Jonga byla velice povedená a hráč na sebe přilákal pozornost mnoha jiných evropských klubů. V první řadě stojí Manchester United, ale je otázkou, zda bude De Jong ochoten obětovat účast v Lize mistrů?

Barcelona pozorně naslouchá všem zájemcům o nizozemského hráče, nicméně dala již najevo, že nebude jednat, pokud se na stole neobjeví částka okolo 100 milionů eur. I kontakty mezi Barcelonou a Manchesterem United jsou zatím v předběžné fázi, protože Barcelona s prodejem nespěchá a De Jong odejít z Nou Campu také nehodlá.

Nicméně, když Barcelona nizozemského hráče kupovala, zaplatila za něj 75 milionů eur a nyní si myslí, že jeho přestupní cena se může pohybovat okolo 100 milionů eur. Prodej De Jonga je tak pro Barcelonu jednou z mála možností, jak v létě přisypat do kasy částku v řádek desítek milionů eur.

De Jong zůstává jedním z nejlepších záložníků na světě, přestože v Barceloně ještě naplno nerozvinul svůj talent. Vzhledem ke svému mládí a talentu je ale velice žádaným zbožím. Katalánský klub v otázce jeho prodeje nepodniká žádné aktivní kroky a zájemcům odpovídá, že jednat bude, ale pouze za určitých okolností, a tou je správná nabídka.

Nic tedy nemůže být vyloučeno, Barcelona potřeebuje naplnit kasu a v Manchesteru věří, že by De Jong mohl být jedním z lídrů nového projektu pod vedením Ten Haga. V celé záležitosti je ovšem ještě třetí strana a tou je samotný hráč. Do Barcelony přišel s touhou stát se jejím pilířem a odmítl přitom ekonomicky zajímavější nabídky.

S koncem sezóny ovšem bude čím dál větší tlak na vyřešení situace. Barcelona potřebuje do 30.června upravit své účetnictví a De Jong je nejvyšším potenciálnm aktivem. Podle listu Manchester Evening News se Rudí ďáblové chystají předložit nabídku ve výši asi 88 milionů eur, uvidíme zda Barcelona bude ochotná ustoupit ze svých požadavků a přestup se uskuteční.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace