Barça nabízí Xavimu novou smlouvu, ohlásit podpis chce po zisku titulu

Trenér Barcelony Xavi Hernandez

Katalánský klub nabízí svému trenérovi prodloužení smlouvy o další dva roky. Xavi Hernandez by, v případě že podmínky nového kontraktu přijme, zůstal na lavičce klubu až do konce funkčního období prezidenta Laporty. Barcelona doufá, že prodloužení smlouvy trenéra Xaviho bude moci ohlásit bezprostředně po zisku ligového titulu.

Po víkendovém ligovém kole se Barcelona v tabulce Realu Madrid vzdálila na třináct bodů a s vědomím toho, že do konce sezóny zbývá odehrát jen deset zápasů, začínají se šance soupeřů na zisk titulu rovnat nule.

Katalánský klub má proto prostor k tomu, aby začal připravovat letní přestupové okno, jehož součástí je také prodlužování smluv. V první řadě se ovšem nebude jednat o ty hráčské, protože sportovní vedení se již sešlo s Xavi Hernandezem, aby s ním začalo diskutovat o možnosti prodloužení stávající smlouvy.

Soulad mezi oběma stranami jednání usnadňuje a je velmi pravděpodobné, že dojde na dohodu. Barcelona trenérovi nabízí dva roky kontraktu nad rámec již platné smlouvy od konce příští sezóny. Pokud tedy dojde na podpis, bude Xavi na lavičce Barcelony téměř do konce mandátu prezidenta Joana Laporty.

Katalánský klub se domnívá, že je Xavi ideálním trenérem, který dokázal tým posunout v krátkodobém horizontu vpřed. Představa prezidenta Laporty je taková, že bude Xavi tým vést i nadále a zlepší konkurenceschopnost Barcelony. Trenér se navíc přizpůsobil ekonomickým možnostem klubu a pokud by v letošní sezóně dokázal vyhrát ligu i Superpohár, odstartoval by nový cyklus, na který Barcelona tak dlouho čeká.

Jednání o prodloužení smlouvy vstupují do závěrečné fáze a klub věří, že se podaří záležitost k oboustranné spokojenosti uzavřít do konce dubna, aby mohl být podpis fanouškům oficiálně oznámen bezprostředně po zisku ligového titulu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace