Barca přivádí z Racingu Pabla Torreho za 5 milionů eur

Pablo Torre v dresu Racingu Santander

Katalánský klub jen potvrzuje, že chce i do budoucna vsázet na mladé tváře. Z Racingu Santander proto přivádí velkou naději současného španělského fotbalu, Pabla Torreho. Osmnáctiletý útočník sezónu dokončí v Santanderu, k Barceloně se připojí v červenci.

Barcelona s Pablo Torrem podepsala čtyřletý kontrakt, kantabrijský klub za hráče inkasuje 5 milionů eur, které ale mohou narůst o dalších patnáct v návaznosti na plnění bonusů. Součástí smlouvy mezi katalánským klubem a Torrem je také výstupní klauzule v hodnotě 100 milionů eur. Mladý útočník rozehranou sezónu dohraje v Santanderu a od léta se připojí k rezervnímu týmu Barcelony.

O mladého útočníka Santanderu projevila zájem v posledních týdnech nejen Barcelona, ale také Real Madrid a další evropské špičkové kluby. Bodem zlomu tak byl zásah trenéra Xaviho Hernandéze, který dal jasně najevo svůj cíl, kdy se chce soustředit především na mladé hráče a začleňovat je do týmu. Pedri, Nico a Gavi jsou důkazem toho, že se Barcelona s mladíky pracovat nebojí.

Rozvoj Pabla Torreho v probíhající sezóně je dechberoucí. Již v předchozích letech zájemci o něj klepali na dveře Racingu Santander, ale až v letošní sezóně se mezi nimi začaly objevovat opravdové top kluby. Pablo Torre stále ještě nastupuje za mládežnické reprezentační týmy, ale může se chlubit postem kapitána v U19.

V představách trenéra Xaviho by se měl Torre připojit v létě k rezervnímu týmu Barcelony aby tak mohl v případě nevyužití v áčku odehrát víkendová utkání v dresu béčka. Ve svém věku by totiž nebylo dobré posadit ho na lavičku nebo tribunu Barcy. Záměr klubu je, aby odehrál co nejvíce zápasů. Torre je závazkem klubu do budoucna a je pevnou součástí přestavby klubu, která se odehrává od chvíle, kdy na lavičku Barcy dosedl trenér Xavi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace