Barcelona a Real Madrid tvrdě kritizovány ze strany majitele PSG, Al-Khelaifiho

Nasser Al-Khelaifi

Prezident PSG Nasser Al-Khelaifi, který v předchozích dnech tvrrdě kritizoval Barcelonu, vyzývá k zavedení pravidel, jež by zabránila fotbalovým klubům v tom, aby se příliš zadlužovaly. Zároveň se velmi jasně vymezil proti myšlence fotbalové Superligy, protože prostor musí dostat i střední a menší kluby.

Prezident Evropské klubové asociace a současně také vlastník PSG, Nasse Al-Khelaifi, se zúčastnil kolokvia Football Talks, v jehož průběhu se neváhal opřít do Barcelony a Realu Madrid, dvou ze tří klubů, které nadále hájí myšlenku na uspořádání Superligy. „Říkám tomu ne Superliga. Fotbal se musí rozvíjet tak, aby byly respektovány malé, střední i velké kluby a také jejich fanoušci. Zdá se ale, že některé kluby nechtějí, aby se středně velké kluby zvětšovaly. Bojjí se totiž jejich konkurence,“ řekl s jasným odkazem na Real Madrid, Barcelonu a Juventus, tedy zakládající a nyní již jediné nositele myšlenky Superligy.

"Fotbal je daleko větší než dva nebo tři kluby. To je velmi důležité. Všem bylo sděleno, že fotbalový ekosystém nemůže někdo narušovat. Já a moji kolegové z Fotbalové klubové asociace jsme proti Superlize. Malé a střední kluby sní o účasto v Lize mistrů a to je v rozporu s myšlenkou Superligy. Velkoklubem se žádný klub ještě nenarodil, tím se můžete jen stát a proto by pro velkokluby neměla  existovat žádná uzavřená skupina,“ pokračoval vlastník PSG.

Al-Khelaifi se v průběhu rozhovoru rozhovořil také o svých dalších obavách a přím zaútočil na osamocenou Barcelonu. Obavá se totiž budoucnosti trhu, plného zadluženými týmy. „Jsou na něm kluby, které mají dluh přesahující 1,8 miliardy eur. Není to zdravé a pro fotbal to značí velké nebezpečí. Lidé se střídají na pozicích prezidentů každé čtyři nebo pět let a pak tým s velkými dluhy opustí. Je to katastrofa, která se v pravidelných cyklech opakuje. Na to se musíme zaměřit, protože je to věc, která může fotbal úplně zničit. Potřebujeme pravidla, která kluby budou chránit před dluhy a katastrofami, které z nich plynou,“ upozornil na velkou zadluženost klubů napříč trhem Al-Khelaifi.

Během pandemiie fotbal přežil jen díky investicím, které byly provedeny, v opačném případě by se mu totiž nepodařilo překonat obtížnou situaci. Mnoho klubů ale ztratilo příliš, což je vedlo k jejch velkůmu zadlužení,“ dodal vlastník jedno z nejbohatších klubů, Nasser Al-Khelaifi.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace