Barcelona by ráda získala z City Bernarda Silvu, musí ale počítat s konkurencí PSG

Nepříjemné novinky týkající se mistrovského Manchesteru City a jeho možného zapletení v kauze s porušováním pravidel láká jiné evropské giganty k tomu, aby okolo hráčů anglického klubu začaly kroužit. Barcelona by v létě do klubu ráda přivedla portugalského záložníka Bernarda Silvu, ale musí počítat s tím, že na stopě jsou hráči také šejkové z PSG, které po Škriniarovi touží po dalším zvučném jméně.

Zimní přestupové okno se sice sotva uzavřelo, ale fotbalové kluby již začínají splétat strategii pro letní měsíce, kdy bývá tradičně daleko více živo. Na tiskové konferenci proto trenér Barcelony, Xavi Hernández vyjádřil nespokojenost s tím, že se o dalších posilách mluví téměř okamžitě po uuzavření zimního okna. To ale neznamená, že by týmy měly možnost zlepšení potenciálu svého kádru zanedbat. Zejména pak v případě Barcelony, která vstupuje do rozhodující části sezóny, která má šanci být tou průlomovou.

Barcelona velmi napjatou situaci Manchesteru City sleduje a ví, že vývoj v nejbližších měsících by mohl mít v případě anglického klubu téměř kritický dopad na letní přestupové okno, které by se mohlo otevřít velkým odlivem hvězd. Jedna z nich, Bernardo Silva, je v hledáčku katalánského klubu již dlouho, nicméně existuje minimálně jeden další klub, jež má na hráče podobný názor, a tím je PSG.

Zatímco o prodloužení smlouvy Leo Messiho v PSG se v posledních týdnech přestalo mluvit, ačkoliv to vypadalo jako téměř jistá věc, o to více se mluví o případné posile na pozici ofenzivního záložníka a oči Pařížanů se upírají právě do Manchesteru, kde je hráč splňující náročné požadavky. Je tím osmadvacetiletý portugalský reprezentant, Bernardo Silva. Barcelona o jeho příchodu toužila ještě loni v létě, ale finanční laťka nastavená v té době byla příliš vysoko.

Nad Manchesterem City se ale nyní stahují hrozivá mračna, protože je klub obviněn ze spáchání závažných finančních nesrovnalostí. Pokud by se tato hrozba naplnila, klub by mohla například postihnout bodová penalizace, která by City zabránila v účasti v pohárové Evropě. Anglický gigant by se tím ocitl v nezáviděníhodné pozici a za své hvězdy by na trhu již nemohl požadovat stejné částky jako před rokem. Loni v létě Manchester City za portugalského záložníka požadoval 100 milionů eur, což byl pro katalánský klub neakceptovatelný požadavek, proto z jednání s hráčem vycouvala. Letos by mohla být situace odlišná, Barcelona ale nejdříve musí na svou stranu získat samotného hráče a PSG z boje ustupovat snadno nebude.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace