Barcelona chce Leaa, odláká ze Serie A také Chiesu?

Rafael Leao, portugalský útočník AC Milán

S blížícím se koncem přestupového okna a prvními ligovými koly za zády týmy měly možnost zjistit, na jakém postup to nejvíce dře, a na co se sportovní oddělení musí ještě zaměřit. Barcelona se po celé léto snažila z Athletica získat Nica Williamse a když námluvy nepadly na úrodnou půdu, obrací svůj pohled do italské Serie A. V Milán si vyhlédla Rafaela Leao a z Turína by ráda získala Federica Chiesu.

Barcelona přestupový trh za uzavřený nepovažuje a chce poslední dny využít k tomu, aby ještě sestavu posílila o ofenzivní hráče. Portugalský útočník AC Milán, Rafael Leao, je jednou z alternativ za Nica Williamse, jehož se katalánskému klubu k přestupu z Athleticu přemluvit nepodařilo.

Trenérovi i prezidentu Laportovi se mladý útočník rossoneri se zkušenostmi z francouzské a portugalské ligy líbí, ale požadovaná cena ve výši 90 milionů eur je pro barcelonský klub příliš vysoká. AC Milán má s pětadvacetiletým hráčem podepsanou smlouvu do léta 2028, nedá se proto uvažovat nad výrazným ústupkem z požadavku.

Prvotním cílem Barcelony bylo španělské překvapení evropského šampionátu a křídlo Athleticu Bilbao, Nico Williams. Dvaadvacetiletý hráč, jehož tržní cena se pohybuje na 70 milionech eur, ale trval na tom, aby byl jeho přestup uskutečněn v brzkém termínu proto, aby se mohl soustředit na přípravu.

Poté, co se Barceloně nepodařilo dohodnout s ligovým konkurentem, začal klub hledat nové alternativy mimo La ligu. Sportovní ředitel postupně ukázal na Luise Diaze v Liverpoolu, Rafaela Leao a Federica Chiesu.

Jednání s Liverpoolem ztroskotala hned v prvotní fázi, dohoda s AC Milán bude také složitá. Barcelona chce každopádně vytáhnout eso v podobě výborných vztahů s hráčovým agentem, Jorge Mendesem. V případě, že by portugalský útočník Barceloně proklouzl mezi prsty, je velmi pravděpodobné, že klub osloví Juventus a bude chtít z Turína odkoupit Federica Chiesu.

Prioritou nicméně zůstává portugalský útočník, který do AC Milán přišel z Lille za necelých 50 milionů eur. Přestupu do velkoklubu, jakým Barcelona je, by se nebránil a ze zákulisí prosakují informace o tom, že by AC Milán mohl být ochoten přistoupit na dohodu o přestupu Leaa za přibližně 60 milionů eur a doplatku ve formě hráčské výměny. V katalánském týmu je hned několik fotbalistů, o nichž by rossoneri mohli projevit zájem: Raphinha, Andreas Christensen, Iñigo Martínez, Ferran Torres, Alejandro Balde, De Jong, Araujo, Ansu Fati.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace