Barcelona dále řeší post útočníka. Po Moratovi má v záloze Aubameyanga

Pierre-Emerick Aubameyang

Nucený konec kariéry Sergia Agüera prohloubil strádání katalánského velkoklubu v útočných řadách, kde stále hledá spolehlivého snajpra. Vedení klubu vynakládá velké úsilí na to, aby takováto posila přišla již teď v lednu, situace ale není vůbec jednoduchá.

Přestupním cílem číslo jedna pro Blaugranas nadále je Álvaro Morata, který v minulosti už oblékal také dresy Realu a Atlética Madrid. Tuto dohodu ovšem významně komplikuje fakt, že španělský reprezentant v Juventusu Turín jen hostuje právě z druhého jmenovaného madridského klubu.

Aby se mohl přestup Moraty na Camp Nou zrealizovat ještě v tomto přestupním okně, Juve by nejdříve muselo aplikovat opci na trvalou koupi za 45 miliónů euro. To však Stará dáma zřejmě v úmyslu nemá, zvlášť pokud dotáhne příchod Dušana Vlahoviće z Fiorentiny, který bude stát kolem 75 miliónů eur.

Hlavnímu trenérovi Xavimu tedy s největší pravděpodobností nezbývá než se obrátit na jiné potenciálně dostupné útočníky. Jednu z možností bezesporu představuje Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se v Arsenalu po sporech s manažerem Mikelem Artetou dostal do pozice štvance.

V minulosti byl tradiční španělský gigant s gabonským forvardem již několikrát spojován, nyní jsou však ideální podmínky k tomu, aby dohoda konečně klapla. Arsenal by totiž byl za vhodných podmínek přestupu již nepotřebného Aubameyanga jednoznačně nakloněn.

Příchod nové ofenzivní zbraně by nicméně neměl ohrozit příchod Adamy Traorého, který je údajně na spadnutí. Rychlonohý odchovanec Barcelony se do rodného města vrátí z Wolverhamptonu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace