Barcelona hlásí první zimní posilu, z Manchesteru City přichází Ferran Torres

Ferran Torres - nová posila Barcelony

Přestupová bomba je na světě. Ferran Torres opouští Manchester City, za 55 milionů eur posílí španělskou Barcelonu. Dalších 10 milionů můžou Citizens získat z případných bonusů. Španělský křídelník zítra absolvuje zdravotní prohlídku, poté s Barcelonou podepíše 5letý kontrakt.

Katalánský klub tento velký přestup uskutečnil navzdory tomu, že se nenachází v ideální finanční situaci. Kvůli těmto potížím v létě odešel Lionel Messi či Antoine Griezmann. Má to však jeden háček. A to je zaregistrování Torrese do sestavy. Aby mohla Barcelona tento úkon provést, je nutný prodej několika hráčů. Musí totiž splňovat finanční pravidla La Ligy. Velmi pravděpodobný je odchod Coutinha či Umtitiho.

21letý Španěl přestoupil do anglického celku v létě 2020 za 21 milionů liber (na jeho prodeji vydělají cca 30 milionů liber). Během rok a půl trvajícího angažmá nastoupil jen do 43 zápasů, vstřelil 17 branek. V dresu Manchester City vyhrál EFL Cup, Premier League, zahrál si i finále Ligy mistrů.

Bývalý hráč Valencie se však v mužstvu Pepa Guardioly nedokázal nějak výrazněji prosadit. Byl spíše hráčem do rotace, často nastupoval pouze z lavičky. Několikrát i hrál mimo svou ideální pozici (hrotový útočník). Nemohl tak naplno využít své největší přednosti (rychlost, technika, herní IQ). Jak pro klub, tak i pro Torrese je tato transakce ideálním řešením. Citizens budou mít z jeho přestupu výhodný zisk, Torres zase odchází do týmu, kde bude mít maximální herní vytížení.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace