Barcelona je jednou nohou mezi posledními čtyřmi Ligy mistrů

Na výhře Culés se podílel i Seydou Keita (© marca.es)

Barcelona si proti Šachtaru s chutí zastřílela a jasným triumfem 5-1 se přiblížila postupu do semifinále Ligy mistrů.

Fotbal už je takový. Pro jedny štědrý, pro druhé velmi krutý. Pep Guardiola dobře věděl, proč na tiskové konferenci před Šachtarem varoval. Ukrajinci toho na Nou Campu směrem dopředu předvedli mnohem více než slavné kluby Real Madrid nebo Arsenal, přesto i oni odešli poraženi.

Katalánská metropole byla svědkem skvělé partie, ve které šli domácí z prvního útoku do vedení, když se sám před gólmanem nemýlil Iniesta. Následující minuty patřily Šachtaru, který využil zaváhání Dani Alvese, jenž sice patřil mezi nejlepší ofenzivní hráče svého týmu, ale zároveň nestíhal nebezpečným kontrům hostů.

William si na Víctora Valdése nepřišel, Luiz Adriano sám před gólmanem Barcelony poslal míč vedle a William netrefil z dálky odkrytou branku po kiksu Dani Alvese a vyběhnutí Víctora Valdése. Po divoké čtvrthodině přišly minuty zdánlivého klidu, ze kterého vybočil nádherný pas Iniesty, který zužitkoval za přispění zmatkujícího Pyatova Dani Alves.

Deset minut po změně stran si naběhl na rohový kop Piqué a tečovanou střelou z první zvýšil už na 3-0. Naději pro hosty vykřesal tečí kolenem Rakitskiy, jenž o minutu později přispěl k festivalu gólů také Keita parádní bombou do horního rohu hostující svatyně.

V 82. minutě orazítkoval Luiz Adriano brankovou konstrukci, aby chvíli na to pečetil Xavi pětici přesných zásahů Barcelony. Šachtar se prémie za svou odvážnou hru nedočkal, Barcelona je jednou nohou v semifinále Ligy mistrů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace