Barcelona je po dvou letech ve finále Ligy mistrů

Pedro dnes otevřel skóre (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony si po dvou letech zahrají finále Ligy mistrů, po úvodní výhře 2-0 na Bernabéu se v domácí odvetě rozešla s Realem Madrid smírně 1-1.

Domácí nastoupili v očekávané jedenáctce s Carlesem Puyolem alternujícím na pozici levého beka, Real Madrid, jehož trenér José Mourinho se rozhodl sledovat utkání kvůli trestu z hotelu, nasadil Brazilce Kaká a do útoku Gonzala Higuaína.

Real Madrid začal tlakem, který však nevedl k žádnému ohrožení Víctora Valdése. S postupujícími minutami se hra vyrovnala. Po půlhodině hry přišla velmi silná pětiminutovka domácích, kdy se Casillas blýskl zákrokem proti technické střele Davida Villy. Na brankáře Realu Madrid si nepřišel ani Lionel Messi, a to hned ve třech případech.

Ve druhém poločase pokračoval opatrný, ale zdaleka ne nudný zápas. Na rozdíl od předešlých měření sil těchto dvou týmů nebyly k vidění téměř žádné hádky či strkanice, Frank de Bleeckere zvládl zápas s velkým přehledem.

První změna skóre přišla v 54. minutě, kdy Iniesta geniálním pasem vyslal do úniku Pedra, jenž si sám před Casillasem počínal zkušeně. Real Madrid vykřesal jiskřičku naděje o deset minut později. Ángel di María trefil tyč, míč se k němu odrazil zpátky, Argentinec našel Marcela, který ho poslal do sítě.

Větší drama však domácí nepřipustili, zbytek utkání si pohlídali a zaslouženě slaví postup do finále Ligy mistrů, kde se podle všeho střetnou s Manchesterem United, který jde do odvety se Schalke s dvougólovým náskokem z Německa. Opakoval by se tak duel z předloňské sezóny, kdy Rudí ďáblové ve finále Barceloně podlehli 0-2.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace