Barcelona je po výhře nad Espanyolem mistrem ligy

Hráči Barcelony slaví branku v síti Espanyolu

Barcelona zakončila triumfální cestu španělskou ligovou soutěží výhrou 2-4 na účet Espanyolu. Velmi symbolicky si tak matematicky pojistila zisk titulu v městském derby. Pod triumf Barcelony se dvěma brankami podepsal Robert Lewandowski, který jednadvacátou ligovou brankou potvrdil roli krále střelců.

Ať už by z derby vyšla Barcelona jakkoli, trofej pro ligového mistra by v neděli večer nad hlavu nepozvedla. A to i v případě, že by se matematicky stala vítězem ligy. A právě to se po výsledku 2-4 stalo, hráči Barcelony se ale na oslavy budou muset počkat až do dalšího ligového kola, kdy katalánský klub převezme do držení od španělské královské fotbalové federace trofej. Ta považovala její předání Barceloně na půdě Espanyolu za možnou provokaci, proto již dopředu avizovala rozhodnutí odložit oslavy.

Fanoušci tak budou společně s týmem slavit vítězství v lize o následujícím víkendu, před zápasem s Realem Sociedad. Tento zápas bude zároveň rozlučkovým pro veterána Sergia Busquetse, který již v předstihu oznámil, že s Barcelonou v příští sezóně pokračovat nebude.

Barcelona se na ligový trůn vrací po tříleté odmlce, kdy žezlo převzaly madridské kluby. Sezóna 2022/23 přináší Kataláncům pod vedením trenéra Xavi Hernandeze v pořadí již 27. ligový titul, ten letošní ale fanoušci přijímají s ještě větší pýchou, protože Barcelona byla jednoduše nedostižná pro všechny, včetně giganta Real Madrid. Odstup čtrnácti bodů čtyři kola před koncem je toho patrně nejlepším důkazem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace