Barcelona jedná s AC Milán o Destovi, s Interem o Jordi Albovi

Opustí jordi Alba a Sergino Dest Barcelonu?

Oba milánské kluby se v předvečer posledního přestupového dne rozhodly, že budou lovit ve vodách Barcelony. AC Milán po zranění obránce Florenziho nutně potřebuje posilu do defenzívy, Inter naopak hledá křídelního hráče. Oba hráče by, pokud jednání dojdou do úspěšného konce, Barcelona pustila na roční hostování.

Podle italského tisku se rozhodlo AC Milán pro návrat na přestupový trh v jeho poslední den v návaznosti na zranění Alessandra Florenziho, který si ze zápasu se Sassuolem odnesl svalové zranění a bude mimo hru podle trenéra Pioliho delší dobu. V posledních hodinách proto podali nabídku na amerického krajního obránce, Sergina Desta.

O obránce měl zájem v minulých týdnech také Manchester United, nicméně tato možnost padla ve chvíli, kdy trenér Ten Hag oznámil, že veškeré aktivity klubu na trhu jsou již ukončeny. Barcelona proto nabídku ze strany AC Milán přivítala a momentálně oba kluby jednají o ročním hostování hráče, které by mělo být doplněno o nepovinnou opci na odkup. Pokud by ta byla uplatněna, hráč by v AC Milán podepsal smlouvu až do roku 2027.

O podrobnostech hostování amerického reprezentanta se stále jedná, ale zdá se, že poté, co dal trenér Xavi najevo, že s hráčem nepočítá, se Dest rozhodl přijmout prakticky jediné východisko ze své situace a s Barcelonou by se mohl po dvou letech rozloučit.

Na rozdíl od AC Milán, městský rival z Interu při snaze o získání Jordiho Alby na hostování nemá vyšlapanou cestičku. Katalánské křídlo totiž souhlas s hostováním v Interu prozatím nedalo a podle španělských médií Barcelona vidí nepravděpodobně možnost, že by nakonec souhlasil.

Naopak oba kluby se na samotném hostování již dohodly, Barcelona by hráči nadále platila 60% jeho platu, zbývá tedy jen přesvědčit hráče. Schůzka mezi trenérem Xavi Hernandézem a Jordi Albou je naplánována na čtvrteční ráno, a veterán mezi hráči Barcelony by se na ní měl dozvědět, že pro něj v týmu nezbývá příliš prostoru. Tím spíše, pokud se potvrdí zprávy o tom, že do Barcelony z Chelsea přestoupí Marcos Alonso.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace