Barcelona jedná s Jorginhem, snaží se předstihnout italskou konkurenci

Boj o italského reprezentačního záložníka s italsko-brazilskými kořeny, Jorginha, byl oficiálně zahájen. Hráč v Chelsea neprodloužil smlouvu a v lednu se stane volným hráčem. Barcelona se snaží uspíšit jednání, setkala se dokonce již i s hráčovým agentem a věří, že nejen porazí ostatní konkurenci, ale že Jorginha přivede na Nou Camp již v zimě.

Barcelona má o italského záložníka velký zájem, splňuje veškeré předpoklady a nároky, které na post klade klub, ale zejména trenér Xavi. Po Azpilicuetovi, Christensenovi a Marcosu Alonsovi se katalánci opět obrací na anglický trh a zaměřují se na hráče s končícími smlouvami.

Hráčův agent se dokonce již objevil v Barceloně, kde se setkal s Mateuem Alemany a oficiálně se ozvěděl o plánech klubu na posílení pozice. O Jorginha je velký zájem kvůli jeho taktickým, fyzickým a techickým schopnostem, stejně jako zkušenostem z Ligy mistrů. Hráč Chelsea proto splňuje všechny předpoklady proto, aby se stal základním stavebním kamenem zálohy Barcelony v příští sezóně.

Na zmíněné schůzce bylo v zásadě dohodnuto zejména to, že Jorginho dostane v lednu od Barcelony závazný návrh na podpis smlouvy. Míč nyní tedy leží na straně hráče, který pochopitelně zvažuje i možnost návratu do italské Serie A. O Jorginha se zajímají také rossoneri, kteří jsou momentálně o krok pozadu, ale spoléhají na to, že je italský daňový systém lepší než ten španělský, a že by mohli nabídnout lepší finanční podmínky.

Barcelona ale v rukávu drží také velký trumf, italsko-brazilský hráč by totiž rád vyzkoušel novou zkušenost, která by se mu v podobě španělské ligy naskytla. AC Milán na druhou stranu plánuje nabídnout Jorginhovi nemalý bonus při podpisu smlouy a zde má Barcelona kvůli přísnému finančnímu fairplay velmi malý manévrovací prostor.

Katalánci proto musí doufat v to, že Jorginho po mládežnické akademii Hellasu Verona, pěti letech v Neapoli a čtyřech v Chelsea, bude opravdu chtít vyzkoušet odlišnou soutěž a ne se vracet do Serie A.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace