Barcelona končí ve skupině Ligy mistrů podruhé za sebou

Pedri v utkání Barcelony

Tým vedený Xavi Hernándezem navzdory dobře rozjeté sezóně ve španělské lize narazil na nepřekonatelnou překážku. Ve skupině smrti v Lize mistrů se Barcelona, která si měla s Bayernem ohlídat postupové místo, vytáhla Černého Petra a podruhé za sebou skončila již v základní skupině. Na jaře ji fanoušci uvidí „jen“ v Evropské lize, bude jim to stačit?

Zázrak se nekonal. Tragédie byla dokonána, nikoliv na Nou Campu, ale o tisíce kilometrů dál, v Miláně. To když si Inter smlsnul na Viktorii Plzeň přesvědčivě 4:0 a pohřbil i poslední naděje Barcelony na postup ze skupiny. Katalánský klub končí po základních skupinách jži podruhé za sebou a bude hrát na jaře Evropskou ligu.

Žádné překvapení se nestalo. Ačkoliv v to někteří hráči, funkcionáři i fanoušci doufali. No dobře, asi všichni. Tušili, že existuje určitá šance na postup, ale ta visela na velmi tenkém vlásku a moc nezapadala do reality. Inter Milán nezklamal, na domácím hřišti porazil Viktorii PlzeŇ, nejhorší tým skupiny a to velmi pohodlně, po dvou brankách na poločas.

Loňský neúspěch se dal, s ohledem na stav týmu, očekávat. Ale letošní tažení bylo plánováno ve scénáři zcela jinak. Vedení se podařilo podespat několik skvělých hráčů, jako jsou Lewandowski, Raphinha, Kounde, Christensen, Alonso, Kessie a Bellerin. Utraili více než 150 milionů a dali dohromady konkurenceschopný tým připravený bojovat o tituly na všech frontách.

Co se stalo? Byla to kombinace mnoha faktorů. Neexistuje jediný důvod, realita je taková, že Barcelona nedokázala dostát vysokým nárokům Ligy mistrů. Los pro ni nebyl přívětivý, padla do jedné z nejtěžších skupin. Bayern je jedním z adeptů na celkové vítězství a Inter byl ve třetím losovacím koši papírově nejsilnější. To je pro začátek velmi špatné.

Ukázalo se, že Barcelona na Evropu ještě nedozrála. Stále se nachází ve fázi formování. Proti Bayernu jí chyběl instinkt zabijáka a v duelech s Interem nezvládla Barcelona zejména domácí utkání. Na San Siru Katalánce naopak nepodržel rozhodčí. Není to omluva ani důvod vyřazení, ale vliv na vývoj skupiny to mělo.

Poslední vykřičník přišel v Barceloně, kde šlo domácím v odvetě o vše, přesto se sami potopili po nedůstojných individuálních chybách v obraně. Hrůzostrašnou pouť skupinou dokonalo množství zraněných hráčů, kteří Xavimu nebyli k dispozici a výsledkem je konec Barcelony již po základní skupině. Těžká rána pro tým, který chtěl v této sezóně vstát z popela.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace