Barcelona koupila 16letého Pedriho. Může ji stát až 25 milionů eur

Pedri (© marca.es)

Barcelona v poslední den přestupového období koupila z Las Palmas mladého útočníka Pedriho, prezident kanárského celku Miguel Ángel Rodríguez následně prozradil finanční detaily obchodu.

Teprve 16letý ofenzivní fotbalista už nasbíral za Las Palmas tři starty v soutěžních zápasech a je členem mládežnických výběrů španělské reprezentace. I proto za něj Barcelona neváhala zaplatit 5 milionů eur, což však nemusí být konečná částka.

"Přestup má cenu 5 milionů eur a dalších 1,5 milionu eur můžeme získat po letošní sezóně v bonusech," uvedl Miguel Ángel Rodríguez a dodal, že pokud dojde v příštích letech k naplnění všech bonusů, vyšplhá se hodnota transferu až k 25 milionům eur. "O Pedriho se zajímala celá top trojka La Ligy i kluby ze zahraničí, jeden z nich nabízel 9 milionů eur," dodal prezident Las Palmas.

Pedri se upsal Barceloně do roku 2022, po přesunu do prvního týmu by se měla smlouva automaticky prodloužit o dva roky. Letošní sezónu však stráví na hostování v Las Palmas, podobně by tomu mohlo být i v ročníku 2020/2021. Las Palmas si navíc zajistily 15procentní podíl z dalšího hráčova přestupu.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace