Barcelona koupila zpět Emersona, Miranda zůstává v Betisu

Emerson v zápase proti Barceloně (© marca.es)

Už třetí novou tvář pro nadcházející sezóny získala Barcelona, z Betisu přivedla zpět obránce Emersona Royala.

Dvaadvacetiletý Brazilec zamířil opačným směrem v roce 2019 na dvouleté hostování, přičemž oba kluby fotbalistu spoluvlastnily. Nyní Katalánci využili možnosti povolat hráče zpět do svých řad výměnou za 9 milionů eur, Betis si zachoval dvacetiprocentní podíl z dalšího Emersonova přestupu.

Emerson byl nejvytíženější oporou Betisu v právě skončené sezóně, když odehrál 3 186 minut. 

Talentovaného pravého beka doprovázejí i další pozitivní statistiky, deset asistencí za poslední dva roky překonávají v La Lize mezi obránci jen Jordi Alba (20), Jesús Navas (16) a Kieran Trippier (11). Emerson navíc přidal pět branek a je sedmým bekem s nejvíce vytvořenými šancemi pro spoluhráče.

Betis jedních dechem oznámil změnu hostování o rok mladšího španělského levého obránce Juana Mirandy z Barcelony v trvalý přestup, a to bezplatně. Smlouva byla podepsána do léta 2024, Barcelona má právo koupit hráče zpět či získat 40 procent z budoucí přestupové cifry.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace