Barcelona má na dresech reklamu za 30 milionů eur. Sedm klubů žádnou

Dresy sedmi týmů jsou bez reklamy (© marca.es)

Propast mezi Barcelonou a Realem Madrid a zbytkem La Ligy je jasně patrná i pokud jde o hlavního sponzora na dresech.

Reklama pochází téměř výhradně ze dvou zdrojů - z Asie a od lokálních společnost. Zarážející je, že hned sedm klubů nemá žádného hlavního sponzora. Jejich dresy tak sice vypadají hezky na pohled, kasa ovšem velmi trpí.

Účastník Ligy mistrů Real Sociedad, v Evropské lize bojující Sevilla a Betis, Granada, Rayo Vallecano a Valladolid, tyto kluby mají místo loga sponzora prázdno. Málaga má na triku znak UNESCO, za což ale nedostává žádnou odměnu. To kontrastuje s velkou dvojkou, která si ročně přijde na desítky milionů eur.

Barcelona - Qatar Airways, Katar (30 milionů eur plus dalších 5, pokud vyhraje Ligu mistrů)

Jméno letecké společnosti bude na dresech Barcelony v příštích třech letech, jak bylo domluveno již v roce 2010 se společností Qatar Sports Investments. Také bude vyobrazeno na fasádě Camp Nou, na sedačkách a Qatar Airways bude vyhrazena i část klubového muzea.

Real Madrid - Fly Emirates, SAE (25 milionů eur)

Také Real Madrid sponzoruje bohatá letecká společnost, a sice Fly Emirates. Její logo je patrné na všech reklamních akcích, které klub pořádá, a jméno se objevuje na části VIP zón na Bernabéu.

Atlético - Ázerbájdžán, Ázerbájdžán (12 milionů eur)

Mělo jít o jednorázovou akci na derby, spolupráce ale nakonec byla prodloužena na rok a půl. Součástí dohody s Ázerbájdžánem byl i přátelský zápas Atlética v této zemi.

Valencia - Jinko, Čína (3 miliony eur)

Valencii sponzoruje čínská společnost Jinko, která patří mezi světové lídry v oblasti obnovitelných zdrojů a fotovoltaiky. Jinko spojilo své jméno i s německou reprezentací jako součást strategie, jak dobýt Evropu. V budoucnosti by nová Mestalla mohla nést právě jméno tohoto sponzora, o což už projevil zájem.

Villarreal - Pamesa, Španělsko (2,5 milionu eur)

Valencijská společnost, která vyrábí vyrábí dlažbu a keramické obklady. Dohoda na pět let. Všechny týmy Villarrealu od žáků po první mužstvo mají tréninkové i zápasové ošacení opatřené logem Pamesa.

Athletic - Petronor, Španělsko (2 miliony eur)

Petronor vznikl v roce 1968 v Bilbau, nyní jako filiálka Repsolu, španělské ropné společnosti, sídlí ve městě Musques. S Athleticem spolupracuje od roku 2008. Současná dohoda vyprší na konci sezóny.

Celta Vigo - Citröen, Francie (1,5 milionu eur)

Podle všeho nejdelší sponzorská spolupráce ve španělském fotbale, francouzská automobilka je se Celtou Vigo spojena od roku 1985. Ve Vigu má Citröen fabriku, která zaměstnává 10 tisíc lidí.

Levante - Comunitat Valenciana, Španělsko (1,5 milionu eur)

Region Valencie bude sponzorovat Levante do konce letošní sezóny. Dluh, který tato část Španělska má, nutí Valencijské společenství jednat s klubem o snížení peněz, které do něj v rámci sponzorství pumpuje.

Espanyol - Cancún, Mexiko (1 milion eur)

Turistická společnost z Mexika bude na dresech Espanyolu výměnou za jeden milion eur ročně až do příštího léta.

Osasuna - Lacturale, Španělsko (600 tisíc eur)

Spolupráce s dobytkářskou společností začala pro Osasunu vloni a měla by trvat dva roky.

Elche - Giossepo, Španělsko (400 tisíc eur)

Výrobce obuvi a doplňků prodloužil v létě s Elche spolupráci o další rok. Její součástí je i 10procentní sleva pro držitele sezónních vstupenek na výroby Giossepo.

Almería - Urcisol, Španělsko (?)

Společnost se kromě rozvoje zemědělství zabývá také nemovitostmi. Patří majoritnímu vlastníkovi Almeríe Alfonsu Garcíovi. Oficiálně částka, kterou klub sponzoruje, není známá.

Getafe - Confremar, Španělsko (?)

Ani v případě Getafe není známá cifra, kterou madridský klub společnost zabývající se přípravou a prodejem mražených ryb podporuje. Dá se však odhadnout, neboť podobná spolupráce s Burger Kingem obohatila kasu Getafe o milion eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace