Barcelona mohla získat Vlahoviče za hubičku

Duan Vlahovič, Fiorentina

Katalánský klub v srpnu 2020 jednal s toskánskou Fiorentinou o hostování mladého srbského útočníka. Italský prvoligový klub prostřednictvím hráčova agenta nabízela hostování hráče s opcí na 18 milionů eur. Barcelona ale nabídku odmítla a prováhala tak jedinečnou šanci.

Jeden z hlavních cílů katalánského klubu v přestupových oknech v roce 2022 je příchod až dvou útočníků, aby se doplnily ofenzivní řady blaugrana. Jedním ze jmen, která jsou v této souvislosti skloňována najčastěji, je srbský reprezentant ve službách Fiorentiny, Dušan Vlahovič.

Vlahovič se potkal s fantastickou formou, je nejlepším střelcem italské Serie A, a jeho výkony neunikají skautům nejlepších evropských celků. Aktuální cena hráče se pohybuje mezi 70-80 miliony eur a je nasnadě, že se cena s postupem času ještě vyšroubuje.

Vedení Barcelony je proto na vážkách, zda o hráče opravdu projevit zájem, nebo se soustředit pouze na přestup Erika Haalanda a vložit do něj veškeré své úsilí. Barcelona ale v minulosti byla v pozici, kdy útočníka Fiorentiny mohla mít takříkajíc za hubičku.

Psal se srpen 2020. Darko Ristic, agent Dušana Vlahoviče inicioval jednání s vedením Barcelony, zastoupené Ericem Abidalem. Objevil se na něm s pověřením Fiorentiny nabídnout hostování mladého útočníka v katalánském klubu. Dušan Vlahovič se měl připojit k Barceloně na jednoroční hostování a katalánský klub měl v létě 2021 uplatnit na hráče opci ve výši 18 milionů eur.

Dušan Vlahovič předváděl v průběhu sezóny povedené výkony a začínal se i brankově prosazovat, na konci ligové soutěže jej ale z části opustila forma a to byl rozhodující moment. Barcelona nebyla dostatečně přesvědčena o kvalitě hráče a z jednání vycouvala.

Od chvíle, kdy španělský klub zavřel dveře srbskému útočníkovi, Vlahovičovi narostla fotbalová křídla a byl k neudržení. V Serii A během jedné a půl sezóny nastřílel úctihodných 37 branek a to vystřelilo jeho tržní hodnotu na aktuálních 70 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace