Barcelona padla doma s Gironou, Xavi ale hýřil pozitivitou

Xavi v utkání s Gironou

FC Barcelona se v letošním ročníku neprezentuje jako úřadující mistr ligy. Možná katalánský klub usnul na vavřínech, možná jen překvapení ligy, Girona, jen dále demoluje jednoho soupeře za druhým. Jistotou je ale to, že trenérovi Xavimu zcela chybí jakákoli sebekritika a experti začínají volat po změně na lavičce. Je čas na nějakou?

FC Barcelona doma opět ztratila tři důležité body, tentokrát proti Gironě. To by možná fanoušci dokázali překousnout s ohledem na aktuální formu překvapení letošního ročníku španělské ligy. Výsledek 2:4 před vlastními fanoušky ale odráží neutěšenou úroveň, kterou letos Barcelona předvádí poté, co v minulé sezóně La Lize kralovala, a trenéra Xaviho to zřejmě ani trochu netrápí.

Španělský trenér, věrný svému stylu, opět nechal po utkání sebekritiku stranou a pustil se do nadšeného pozitivního komentáře utkání, jako by asistoval zcela jinému představení. Podle Xaviho Barcelona na hřišti předvedla skvělou práci, což zjevně nebyla pravda, a u trenéra se absence sebekritiky již stala opakujícím jevem.

Trenér od svého příchodu na lavičku nedělá nic jiného než stagnuje v nápaditosti, ale i co se týká rozhodování ve velkých evropských zápasech. Přestože Barcelona disponuje hráči jako jsou Joao Cancelo, Joao Félix, Ronald Araújo, Jules Koundé, Frenkie de Jong, Pedri, Lewandowski a další, kteří jsou po všech stránkách výborní, na Xaviho hlavu padá velká část viny, protože z nich nedokáže dostat maximum.

Vedení Barcelony nadále vysílá signály o naprosté důvěře v Xaviho, pravdou ale je, že bývalý špičkový hráč za celou dobu svého působení na lavičce klubu svůj tým prakticky nikam neposunul, a uvidíme, zda se v případě, že sezóna skončí bez titulů, vedení nerozhodne x Xavim rozloučit. Změna trenéra, která podle mnoha začíná být nutností proto, aby se Barcelona pokusila nějakým jiným způsobem získat zpět ztracenou konkurenceschopnost, musí nastat dříve, než bude pozdě. Možná ještě v běhu sezóny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace