Barcelona po 43 zápasech v lize padla, sezónu bez prohry nedokončí

Nespokojený Luis Suárez (© marca.es)

Barcelona v zápase bez obran na půdě Levante prohrála 4-5 a přišla o ligovou sérii bez prohry i možnost dokončit celý ročník, aniž by poznala přemožitele.

Prohra na Ciutat byla pro Barcelonu v rámci ligy první od 8. dubna 2017, kdy nestačila na Málagu. Od té doby během 43 kol kol 34krát zvítězila a 9krát remizovala. I tak ale Katalánci vytvořili rekordní šňůru bez prohry, dosud platilo za nejlepší výkon 38 kol bez porážky Realu Sociedad ze sezón 1978/1979 a 1979/1980.

Barcelona zároveň ztratila možnost stát se prvním klubem v novodobé historii La Ligy, který by za celý ročník ani jednou neprohrál. Šestatřicet kol svěřenci Ernesta Valverdeho zvládli, až v tom předposledním na hřišti Levante padli.

Prozatím se takový zápis povedl jen Athleticu v sezóně 1929/1930 (12 výher, 6 remíz) a Realu Madrid o dva roky později (10 výher, 8 remíz). Tehdy se však soutěž hrála jen na 18 kol oproti současným 38.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace