Barcelona po obratu v Copě znovu sní i o ligovém titulu. Jsme na správné cestě, raduje se Koeman

Ronald Koeman (© marca.es)

Dlouho to vypadalo, že Barcelona naváže na zpackanou loňskou sezónu. V posledních týdnech se ale Katalánci dostali do skvělé formy.

Důležitou injekcí optimismu je obrat v Copě. Barcelona šla do odvety semifinále po prohře 0-2 v Seville, na Camp Nou si ale stejným výsledkem vynutila prodloužení, ve kterém trefil postup Martin Braithwaite.

Výrazně se tenčí také ligová ztráta na vedoucí Atlético. Doba, kdy byla dvouciferná, je minulostí, v současné chvíli činí pouhé dva body, byť má Atlético dva zápasy - včetně dnešního derby s Realem Madrid - k dobru. Naposledy Barcelona uspěla na půdě Osasuny. A jak se shodují média, právě na takových stadionech se pokládají základy k titulu.

Spokojený je i kouč Ronald Koeman: "Musíme pokračovat ve vítězné šňůře. V Pamploně to nebyl náš nejlepší výkon, ale soupeře jsme přehráli a zaslouženě máme tři body. Mám z úspěšné série výsledků radost, jsme na správné cestě a snad na ní zůstaneme. Je důležité, že se nám posledních čtrnáct patnáct zápasů povedlo a snižujeme ztrátu na Atlético."

V týdnu čeká Barcelonu odveta osmifinále Ligy mistrů na hřišti PSG. Doma padla Koemanova parta 1-4. Podaří se jí další velký zvrat?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace