Barcelona postoupila do finále mistrovství světa klubů

Adriano přispěl k výhře nad Al-Sadd (© marca.es)

Barcelona splnila proti katarskému celku Al-Sadd roli favorita a v semifinále mistrovství světa klubů zvítězila vysoko 4-0.

Hned první minuty naznačily, jak bude průběh utkání vypadat. Barcelona držela míč na kopačkách po drtivou většinu času, zatímco outsider se spoléhal na obranu.

Po čtvrthodině přišla první jasná šance Pep Teamu, Davida Villu však vychytal Mohamed Saqr. Špatný odkop brankáře katarského klubu o několik minut později trefil Adriana do kolena, od něhož se balón odrazil do sítě. Barcelona vedla.

Ještě do poločasu se brazilský univerzál prosadil podruhé, když na jeho umístěnou střelu k tyči po pobídce Thiaga neměl Saqr nárok. To vše už v době, kdy na hřišti nebyl David Villa, jenž musel střídat kvůli zranění. Lékaři potvrdili jeho vážnost, El Guaje má zlomenou holenní kost a může být bez fotbalu až půl roku.

Víctor Valdés byl ohrožen prakticky pouze po individuální akci Kadera Keity v závěru poločasu, ovšem bez gólového efektu.

Úvodní část druhého poločasu patřila Lionelu Messinu. Argentinec nejprve mířil i kvůli teči Leeho těsně mimo, později ztroskotal na brankáři, aby následně přihrál Keitovu, který vstřelil třetí branku.

Nejistého gólmana mužstva Al-Sadd překonal jako poslední Maxwell střelou na bližší tyči po asistenci Thiaga. Barcelona bez problémů dokráčela do finále, kde změří síly s brazilským Santosem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace