Barcelona potřebuje změny. Piqué nabídl svůj odchod

Gerard Piqué (© marca.es)

Debakl 2-8 s Bayernem ve čtvrtfinále Ligy mistrů je historicky jedním z nejhorších výsledků Barcelony.

Osm branek inkasovala poprvé od střetnutí se Sevillou (prohra 0-8) v domácím poháru v roce 1946, v kontinentálních soutěžích se tak stalo vůbec poprvé, Barcelona v nich dosud prohrála nejvýše o čtyři branky. Porážka od Bayernu navíc znamená, že Katalánci po dvanácti letech zakončili sezónu bez jediné trofeje. To se jim stalo naposledy v ročníku 2007/2008, tedy před nástupem Pepa Guardioly. Klub, který v průběhu sezóny opakovaně řešil interní problémy, potřebuje velké změny, což uznali i stoper Gerard Piqué a prezident Josep Maria Bartomeu.

"Byl to otřesný výkon, pocity jsou špatné. Vystihuje je slovo ostuda. Nemůžeme takto soutěžit, není to poprvé, podruhé, ani potřetí, co se nám něco takového stalo. Je to tvrdé, velmi tvrdé, ale věřím, že nám to něčemu bude. Musíme se z toho poučit, klub potřebuje změny. Nemluvím o trenérovi nebo hráčích, nechci na nikoho ukazovat. Klub potřebuje změny v mnoha směrech," uvedl Piqué a nabídl se, že odejde jako první. "Nikdo není nepostradatelný, nabízím svůj odchod jako první. Pokud je potřeba nová krev, aby se změnil směr, budu první, kdo odejde, protože myslím, že jsme narazili na dno. V Evropě nejsme konkurenceschopní už několik let. V lize se nám dařilo, ale to také skončilo. Klub jako Barcelona musí být neustále nahoře, taková je krutá realita. Nelze už nic zamaskovat. To, co dnes bylo k vidění na hřišti, je pro klub jako FC Barcelona nepřijatelné."

"Je to katastrofa, vyvodíme z ní důsledky," navázal Bartomeu. "O některých už delší dobu uvažujeme, dalšími se budeme zabývat. Nemůžeme se ale rozhodovat s horkou hlavou po zápase. V první řadě je potřeba se za dnešní výsledek omluvit fanouškům."

Podle médií je nyní jisté, že Barcelona propustí trenéra Quique Setiéna, jenž nedokázal vylepšit obraz ani výsledky svého předchůdce Ernesta Valverdeho. Hlavními adepty na uvolněný post budou podle tisku Mauricio Pochettino a Ronald Koeman.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace