Barcelona představila Neymara. Na Camp Nou přišlo 56 tisíc fanoušků

Neymar na Camp Nou (© marca.es)

Neymar je hráčem Barcelony se vším všudy. Včera večer byla brazilská hvězda představena fanouškům na Camp Nou, kam jich dorazilo přes 56 tisíc.

"Jsem dojatý, moc děkuji. Chci být mužstvu užitečný, Barcelony je více než klub. Rád bych pomohl Messimu, aby byl stále nejlepší na světě. Hrát po jeho boku, to je splněný sen. Ať nám Bůh pomáhá, visca el Barça," uvedl Neymar předtím, než po trávníku oběhlo čestné kolečko.

"Mám možnost hrát s hráči, které jsem vždy obdivoval. K tomu to úžasné přivítání fanoušků, mám co dělat, aby nebrečel. Splnil se mi sen," dodal 21letý útočník, jenž měl na stole i finančně výhodnější nabídku Realu Madrid, vybral si ale katalánský klub. "Real Madrid je velký klub, respektuji ho, ale šel jsem za srdcem, které patří Barceloně. Nerozhoduji se podle peněz, ale podle toho, kde budu šťastný."

Neymar prozradil, že zatím nemá jasno o čísle dresu ani pozici na hřišti: "O číslo se nestarám, není to důležité. Na postu mi nezáleží, chci jen hrát. Klidně i jako brankář."

Sportovní viceprezident Barcelony Josep María Bartomeu potvrdil, že za sto procent hráčových práv zaplatili Blaugranas Santosu a třem společnostem, které Neymara spoluvlastnily, celkem 57 milionů eur. "Neymar patří už jen Barceloně. Zaplatili jsme celkově 57 milionů eur. Počítali jsme s částkou okolo 40 milionů eur, ale zájem Realu Madrid a dalších klubů znamenal, že se cena o 17 milionů eur navýšila." V pětileté smlouvě je zakotvena výkupní klauzule 190 milionů eur.

Podívejte se na oficiální představení Neymara fanouškům na Camp Nou:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace