Barcelona přeskočila Real Madrid a poprvé vede historickou tabulku vstřelených branek v La Lize

Znak Realu Madrid na reklamní tabuli před prezidentem Barcelony (© marca.es)

Hodně úspěšnou sobotu prožila Barcelona. Výhrou nad Eibarem 5-0 vystřídala Real Madrid, který padl na půdě Levante 0-1, na čele ligového pořadí a poprvé kraluje také historické tabulce vstřelených branek v La Lize.

Katalánci jich zaznamenali už 6 151, Real Madrid ke svým 6 150 na Ciutat žádný gól nepřidal. Přitom v roce 1990 byl mezi oběma velkokluby rozdíl 139 branek, o čtrnáct let později 70, pokaždé ve prospěch Realu Madrid.

Chvála Messimu, kritika Bartomeua

Velkou zásluhu na obratu statistiky má Lionel Messi, jenž zatížil konto Eibaru čtyřmi přesnými zásahy. Martin Braithwaite, který si po boku Argentince zahrál poprvé od přestupu z Leganésu, se hvězdě poklonil: "Je to skvělý kluk. Snažil se, abych se na hřišti cítil dobře, hledal mě svými přihrávkami. Nebudu prát oblečení, které jsem měl na sobě, když mě objal. (smích)"

K Messiho chvále se přidal i Eibar, soupeři vzdal hold na Twitteru: "Trpíme kvůli tobě, ale nezbývá nám nic jiného, než ti zatleskat vestoje."

Pod kritikou je naopak Josep Maria Bartomeu, po jehož odvolání volali fanoušci na Camp Nou. Prezidentovi Barcelony nepřidá na náladě ani skutečnost, že je na fotograficích ze zápasu zachycen ve VIP lóži, před kterou byl na reklamní tabuli přilepen znak konkurenčního Realu Madrid. Podle fanoušků tam navíc je už od prosincového El Clásica.

Real Madrid se zlobil na rozhodčí

Hráči Realu Madrid nebyli po prohře na stadionu Levante spokojeni s rozhodčím, neboť se dožadovali dvou pokutových kopů po rukách domácích.

"Ani komise rozhodčích neví, kdy se má ruka pískat. Je to zvláštní. Ani hráči to nevědí. Musíme rozhodnutí arbitra přijmout, tak to je," uvedl Dani Carvajal.

Sergiu Ramosovi se nelíbila ani žlutá karta, kterou mu brzy udělil sudí Hernández Hernández: "Rozhodčí mě naštval. Dříve měli rozhodčí více respektu a kapitáni s nimi mohli mluvit. Teď už asi ne. Arogance je něco, co máte v sobě. Ptal jsem se ho, jestli se mnou má nějaký osobní problém, a pokud ano, ať mi to řekne a vyřešíme to. V 10. minutě mi dal žlutou kartu za souboj o míč, když jsem předtím dostal loktem a byl přišlápnutý. Myslím, že některé věci jsou rozhodnuté předem. Ale prohráli jsme si to sami, protože jsme nevyužili šance. Nemůžeme vinit rozhodčího nebo VAR."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace