Barcelona proti Plzni splnila roli favorita

Gólový moment Andrése Iniesty (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony si připsali další tři body do tabulky základní skupiny Ligy mistrů, když porazili Viktorii Plzeň 2-0.

Po konečném hvizdu odcházely z trávníky spokojené oba dva týmy. Katalánci došli k vítězství, aniž by museli naplno sešlápnout plyn, Češi se vyhnuli obávanému debaklu.

Pep Guardiola se rozhodl šetřit pouze Carlese Puyola, od prvních minut tak Barceloně nic nebránilo rozjet svůj tradiční kolotoč nekonečných kombinací, i když tentokrát s více chybami v závěrečné fázi, než jsme u španělského mistra zvyklí.

V desáté minutě přišel první gól, při němž svou technickou kvalitu prokázal Andrés Iniesta. Další šance měl Lionel Messi, jehož snaha rozvlnit síť byla enormní. Dvakrát mu v tom zabránila tyč, v prvním poločase po přímém kopu, v tom druhém po skvělé individuální akci.

Argentinec zakončil zápas se sedmi střelami, ale bez gólu. Po chybě Plzně ve středu pole přišla pojistka, o kterou se postaral David Villa. A protože Viktoria ani jednou nevystřelila na Víctora Valdése, nebylo pochyb o tom, že tři body zůstanou v katalánské metropoli.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace