Barcelona s Dembélém o smlouvě jednat už neplánuje

Ousmane Dembelé v dresu Barcelony

Telenovela Dembélé – Barcelona z přelomu minulého a začátku tohoto roku nám předkládá další a další díly. Francouzský fotbalový útočník v loňském roce nevyslyšel žádnou z nabídek katalánského klubu, v přestupovém období si nenašel žádné jiné působiště a Barcelona již nemá zájem znovu jednat o nové smlouvě.

Do velice paradoxní situace se dostal francouzský útočník Ousmane Dembélé, se kterým Barcelona nechce prodloužit smlouvu, přestože se hráč potkává aktuálně s velice dobrou formou. Dembelému končí v červenu 2023 smlouva a vedení katalánského klubu předložilo hráči několik nabídek na prodloužení smlouvy. Ta poslední přišla současně s deadlinem pro rozhodnutí.

Ani do 20. prosince ovšem Dembelé nevyjádřil souhlas s nabízeným kontraktem a Barcelona proto hráče nejdříve postavila mimo kádr a později mu doporučila, aby si již v lednu našel jiné působiště. Trenér Xaxi Hernández totiž avizoval, že nechce mít v týmu hráče, který nesdílí se zbytkem hodnoty a neplánuje pokračovat v klubu.

Nicméně od lednového nátlaku na hráče uteklo spousta času a Dembélé skvěle zvládl načasovat formu na začátek jarní části ligy. V utkání s Atléticem byl dokonce nejlepším hráčem na hřišti, když dokázal jednu branku vstřelit a na další dvě nahrát. Vedení klubu by v takové situaci mohlo začít uvažovat, zda opět nezasednout k jednacímu stolu, ale ochota jednat nepřichází ani z jedné strany.

Barcelona totiž dospěla k podezření, že má Dembelé podepsanou novou smlouvu již s jiným klubem. Proto na sklonku loňského roku odmítl prodloužit své působení v Barceloně, ale zároveň odmítl přestoupit do Chelsea, PSG nebo Tottenhamu. Vedení blaugrana už za francouzským útočníkem s novým návrhem nepůjde, je přesvědčeno, že předložená nabídka byla velice dobrá. Pokud chce Ousmane v klubu setrvat, bude muset první krok udělat on sám.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace