Barcelona se raduje z čtvrtého triumfu v Lize mistrů

Lionel Messi (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony počtvrté v historii dobyli trofej pro vítěze Ligy mistrů, v dnešním finále ve Wembley zaslouženě zdolali Manchester United 3-1.

V anglickém svatostánku se očekával vyrovnaný a napínavý, ale opatrný duel, prostě klasické finále. Jenže Barcelona k němu přistoupila po svém a po úvodním tlaku Rudých ďáblů vzala situaci pevně do rukou a až do konce utkání předváděla všechny své kvality.

Manchester United vstoupil do střetnutí lépe, jeho hráči napadali rozehrávku soupeře už v zárodku, což dělalo Kataláncům problémy. Byli to proto Fergusonovi svěřenci, kdo měl míč častěji na kopačkách. K žádnému přímému ohrožení Víctora Valdése to ale nevedlo, protože brankář Barcelony včas vyběhl proti Rooneymu i Chicharitu Hernándezovi.

Po deseti minutách se začal obraz hry měnit, Barcelona roztáčela své tradiční nekončící kombinace, na které nedokázal Manchester United odpovědět. Pedro pálil vedle, Villa skončil s prvním pokusem podobně, druhý zmařil Van der Sar.

Po necelé půlhodině se už skóre měnilo. Xavi tradičně geniálním pasem našel Pedra, jenž si sám před nizozemským brankářem věděl rady a poslal Barcelonu do vedení. To nevydrželo dlouho, neboť Angličané v jedné z minima nebezpečných situací před Víctorem Valdésem skórovali, když Giggs nabil Rooneymu a druhý jmenovaný poslal míč neomylně do sítě.

Druhý poločas už měl pouze barcelonské barvy. Dani Alves ještě nedal, ale Lionel Messi už svou střelou Van der Sara, jemuž stínil Vidić, nachytal. Definitivní podobu výsledku dal v 70. minutě David Villa. El Guaje precizní technickou střelou donutil Van der Sara ke krásnému, ale zbytečnému letu, protože balón zapadl přesně do růžku.

Manchester United se už na nic nezmohl a Katalánci v klidu dokráčeli ke čtvrtému triumfu v Lize mistrů v historii. Fantastická éra Katalánců pokračuje, další trofej do sbírky přibyla po suverénním výkonu. Pep Team je na rok králem Evropy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace