Barcelona si chce Haalanda zajistit téměř za každou cenu

Erling Braut Haaland, norský reprezentační útočnk hájící barvy Dortmundu, je velkým snem Joana Laporty, současného majitele katalánského klubu. Hledá proto způsob, jak si služby talentovaného útočníka zajistit z hlediska finančního a zároveň tlačí na hráčova agenta Mina Raiolu.

Barcelona potřebuje začít střílet branky a to co nejrychleji. Dva hubené góly v Lize mistrů, které klub stály vyřazení z milionářské soutěže jsou zoufalým výkřikem do tmy. Je si toho vědom Joan Laporta i Xavi. Vedení klubu se navíc shoduje na tom, že nestačí pouze čekat na uzdravení klíčových ofenzivních hráčů, ale je potřeba podepsat i nové a kvalitní útočníky. Přestup by měl být zrealizován ještě v zimním přestupovém okně, nejpozději pak v létě po sezóně. Mezi jmény možných posil ofenzivy Barcelony vyniká jedno jméno: Erling Haaland. Norský útočník se v této sezóně prezentuje 14 brankami ve 12 utkáních a stal se tak adeptem číslo jedna. A to nejen pro Barcelonu.

Joan Laporta se neskrývá se svou sympatií vůči Haalandovi a poprvé o možné posile mluvil již v březnu, kdy dosedl na prezidentskou židli. Ani po devíti měsících se nic nezměnilo a potřeba Barcelony je stále naléhavější. Haaland zosobňuje neuvěřitelný talent, potenciál a grandiózní fotbalovou budoucnost. V Barceloně si nechtějí norského útočníka nechat uniknout a proto využívají každé možné chvíle, kdy mohou mluvit s hráčem samotným nebo s jeho agentem. Poslední setkání s Mino Raiolou proběhlo v Turíně, kde se na vyhlášení prestižních cen Golden Boy objevil prezident Barcelony, Joan Laporta, i hráčův agent Mino Raiola.

Od chvíle, kdy se Laporta osobně začal angažovat v záležitosti přestupu, je jasné, že přestupní částka bude začínat na 70 milionech eur. Aktuálně ale veřejnosti není známé, zda v Haalandově smlouvě existuje nějaká výstupní klauzule, za to je nade vše jasné, že Raiolova odměna za přestup / podpis klientů dorůstá astronomických cifer a proto je zatím hlavním bodem jednání na ose Laporta – Raiola.

Představenstvo klubu obeznámilo Laportu s tím, že před příchodem nového hráče je potřeba nejdříve zeštíhlit sestavu a i s ohledem na špatnou finanční situaci nevidí žádnou možnost, jak Haalanda dostat do Barcelony dříve než po sezóně, Laporta se ale s touto variantou nechce smířit a pracuje na přestupu s maximálním úsilím.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace