Barcelona si nechala zpracovat krizovou studii pro případ, že nebude moci hrát v La lize

Hráči Barcelony v utkání španělské ligy

Vedení katalánského klubu se cítí pevně v kramflecích a vývoj případu Negreira sice velmi pozorně sleduje, nicméně nepřipouští si, že by pochybilo a neočekává žádnou penalizaci. Pro případ černého scénáře si každopádně Barcelona nechala zpracovat studii, která měla za cíl zjistit, kde by mohla Barcelona v příští sezóně působit v případě, že dostane zákaz startu ve španělské lize.

Barcelona je ohledně případu Negreira velmi optimistická, chybu na své straně nevidí a tak zatím spíše vyhrožuje právní cestou každému, kdo by se chtěl ve vyšetřování více angažovat. Prezident Barcelony, Joan Laporta, byl po schůzce, kterou před dvěma týdny absolvoval s předsedou nejvyššího evropského fotbalového orgánu, Alexandrem Čeferinem, velmi spokojen s výsledky jednání a dál tvrdí, že je katalánský klub zatažen do vyšetřování neexistující kauzy.

Jak ale později vysvětlil v televizním pořadu Onze, klub si nechal zpracovat studii, která měla za cíl zjistit, zda by v případě sankce ze strany UEFA, mohl hrát v některé jiné ligové soutěži mimo Evropu. Jedním z možných řešení je sezóna vyplněná přátelskými utkáními, ale pravděpodobněji se jeví rok hostování v jiné lize, nejspíše některé asijské. V takovém případě by totiž Barcelona mohla počítat také s výrazným ekonomickým příjmem.

Přezkoumáváno je právníky také to, zda by v případě zákazu účasti ve španělské La lize nemohla Barcelona startovat v jiné evropské lize. Jakékoli budoucí rozhodnutí bude vždy konzultováno s partnery klubu, představenstvem a sponzory, ale představa, že by evropský fotbal v příští sezóně přišel o klub velikosti Barcelony je šokující a zajímavé zároveň.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace