Barcelona si údajně najala společnost, aby na sociálních sítích hanila současné i bývalé hráče klubu. Vedení to popírá

Josep Maria Bartomeu (© marca.es)

Barcelonou hýbe další skandál. Podle informací španělského tisku si její prezident Josep Maria Bartomeu najal společnost, jejímž úkolem bylo hanit na sociálních sítích současné i bývalé hráče Katalánců. Klub následně vše v oficiálním prohlášení popřel.

Společnost 13 Ventures za to měla obdržet částku jednoho milionu eur rozdělenou do šesti faktur.

Výměnou se přes asi stovku účtů na Twitteru či Facebooku vysmívala nebo kritizovala Lionela Messiho a jeho manželku Antonelu, Gerarda Piquého, Pepa Guardiolu, Xavi Hernándeze, Carlese Puyola nebo konkurenty Bartomeua Joana Laportu, Víctora Fonta nebo Agustí Benedita. Dalším úkolem mělo být vylepšování obrazu a reputace samotného Bartomeua. Účty fungovaly od listopadu roku 2018. 

Víctor Font vydal prohlášení, ve kterém označil informaci za "extrémění vážnou" a žádá po současném vedení Barcelony okamžité vysvětlení. To přišlo vzápětí. Podle vyjádření Barcelony se informace nezakládají na pravdě, a pokud budou i nadále šířeny, je klub připraven bránit se právní cestou.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace