Barcelona usedla k jednacímu stolu s Aston Villou

Zůstane Philippe Coutinho v Aston Ville?

Brazilský reprezentant, levé křídlo Countinho, by se mohl stát prvním hráčem, který v létě 2022 opustí řady Barcelony. V anglickém klubu je od ledna na hostování a Aston Villa by ráda uplatnila opci na odkoupení hráče, Barcelona ale bude muset slevit z požadavků.

Barcelona a Aston Villa zasedly k jednacímu stolu, aby se spolu dohodly na částce za přestup Philippe Coutinha do Premier League. V lednu 2022, po necelém roce a půl od příchodu do Barcelony, brazilský hráč odešel na hostování do Aston Villy. Oba kluby si v té době také domluvily výstupní opci ve výši 40 milionů eur. Anglický klub by rád hráče v týmu udržel, ovšem částka za přestup devětadvacetiletého hráče je příliš vysoká.

Aston Villa by za Coutinha byla ochotná utratit částku okolo 20 milionů eur. V posledních dnech kontakty mezi oběma kluby nabyly na intenzitě a vypadá to, že se na částce za přestup dohodnou. Trenér Aston Villy, Steven Gerrard, prohlásil, že by rád s Coutinhem počítal i do příští sezóny, ovšem klub není ochoten za hráče zaplatil 40 milionů eur. Naopak katalánský klub, s ohledem na špatné hospodářské výsledky, potřebuje tým zeštíhlit a tak souhlasil s jednáním o snížení částky.

Pro Barcelonu je velmi důležité nastartovat přestupy hráčů, aby se uvolnily mzdové prostředky a klub mohl v létě podepisovat nové posily. Případ Coutinha je vskutku exemplární, jelikož by jeho prodej znamenal pro kasy Barcelony úsporu ve výši cca 35/40 milionů eur na mzdových nákladech a odpisech.

Prioritou Barcelony je tak hráče prodat, v opačném případě mu bude dál platit mzdu nebo její část, tak jak tomu bylo i při hostování v Aston Ville. Přestože Barcelona opticky na celé transakci prodělá, úspora bude značná a to i v případě, že se cena za přestup sníží na 20 milionů eur. Ve stejné pozici jako Coutinho jsou v klubu ještě Pjanič a Trincao. První jmenovaný se vrací z hostování v Besiktaši a Barca musí vymyslet co s ním udělá, zatímco na Trincaa by Wolverhampton mohl uplatit 30 milionovou výkupní opci.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace