Barcelona usiluje o podepsání pravého obránce Noussaira Mazraouia z Ajaxu

O čtyřiadvacetiletého pravého obránce, kterému v červnu v holandském klubu vyprší smlouva, má zájem několik týmů. Zejména pak poté, co se mu v aktuální sezóně náramně daří a v osmnácti odehraných lligových utkáních stihl nastřílet pět branek.

Tržní hodnota mladého marockého obránce roste rovnoměrně s rostoucí výkonností. Momentálně činí zhruba 20 milionů eur, ale do konce sezóny ještě pravděpodobně mírně vzroste. Noussair Mazraoui se logicky dostal do hledáčku největších evropských klubů. Barcelona marockého reprezentanta označila jako ideální posilu pravé strany obrany, kde by měl pověstného černého Petra dostat Sergino Dest, označovaný za viníka barcelonského debaklu v Mnichově, který měl za následek vypadnutí blaugrana z letošní Ligy Mistrů.

 

K týmu se vrátil Dani Alves, kterého ovšem trenér staví i na středových pozicích, se Sergi Robertem už se v Barce nepočítá a Araújo je využíván na pozici krajního obránce spíše jen v nezbytných případech, díru v sestavě se proto nepodařilo Barceloně zatím zacelit.

 

Posila v podobě marockého obránce by tedy byla více než vítaná. „Pravděpodobnost, že zůstanu v Ajaxu jsou velice malé, řekl bych tak pět procent. Jsem otevřený novým výzvám. V Ajaxu jsem již šestnáct let a myslím, že je nejvyšší čas změnit prostředí,“ oznámil samotný hráč.

 

Mazraouia se Barcelona pokoušela přivést již v lednu, kdy se v posledním týdnu přestupového okna objevila u dveří Ajaxu s nabídkou na výměnu Mazraouia – Dest, ale jednání se nepodařila dotáhnout do konce. Druhý pokus bude mít Barcelona nyní s tím rozdílem, že obránce získá zcela zdarma, což by byla pro prázdnou katalánskou pokladnu dobrá zpráva. Barcelona ovšem s námluvami nesmí příliš váhat, protože se mezi Ajax a Barcelonu snaží vklínit Borossuie Dortmund ale také Sevilla.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace