Barcelona uvázala strašák Santiago Bernabeu na řetěz

Hráči Barcelony slaví branku v síti Realu Madrid

Barcelona dokázala zvítězit v patnácti z posledních osmadvaceti výjezdů na Santiago Bernabeu a začíná ve vzájemných střetnutích překlápět váhy na svou stranu. Byly doby, kdy Barca z pětadvaceti případů zvítězila pouze dvakrát, v posledních letech se ale trend mění a Katalánci začínají mít na půdě Realu Madrid navrch.

Od Xaviho hráče až po Xaviho trenéra. Barcelona dál dělá maximum proto, aby se Santiago Bernabeu změnilo z obávaného kolbiště na stadion, který bude přihlížet výhrám blaugrana. Některé z nich byly velkolepé, jiné těsné, další s převahou a dokonce se našly takové, které se rodily tváří v tvář mnoha zraněním, jak tomu bylo ve čtvrtečním pohárovém zápase.

Každopádně se ale ve většině případů Barceloně daří pokořit na jeho vlastním kolbišti úřadující evropské šampiony, kteří sotva před pár dny roznesli na kopytech Liverpool. Ba co více, Barca udržela Real Madrid v posledním pohárovém utkání na uzdě a nedovolila mu přitom ani jednou vystřelit na branku.

Umlčet Bernabeu a vidět jeho fanoušky odcházet se v posledních letech stalo v celku běžným jevem. Patnáct výher v posledních osmadvaceti utkáních v Madridě, deset výher Realu a tři remízy. Časy se mění a Barcelona překlápí váhy na svou stranu.

Přestože na evropské scéně ustupuje ze slávy, na domácí půdě začíná stát velmi pevně. Byly doby, kdy Barcelona v pětadvaceti utkáních na Santiagu Bernabeu nasbírala sotva dvě výhry, ale jakoby Xaviho gól při výhře 1-2 v sezóně 2003/04 něco zlomil. Barcelona vystoupila z bludného kruhu a zahájila tučné roky, ve kterých se především Ronaldinho a Messi stali katy Madridu.

Pod vedením Pepa Guardioly dokonce Barcelona během čtyř po sobě jdoucích sezón v Madridu ani jednou neprohrála: pět výher a dvě remízy. Xavimu se daří krotit madridský strašák také velmi úspěšně. Čtvrteční výhra 1:0 prodloužila neporazitelnost Barcelony na Santiago Bernabeu v ligovém poháru.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace