Barcelona uzavřela s Athleticou Paranaense přestup útočníka Vitora Roqueho

Barcelona hlásí novou posilu pro příští sezónu. Je jí osmnáctiletý brazilský útočník Vitor Roque. Přestup mladého forwarda, který byl ukončen zejména díky vlivu a znalosti místního trhu Deca, je dotažen do všech detailů, nicméně jeho oficiálnost bude moci být provedena až ve chvíli, kdy katalánský klub dokáže, že má dostatečnou platovou rezervu pro registraci hráče.

Vitor Roque bude jednou z posil FC Barcelona pro příští sezónu. Podle deníku AS hrál při uzavření obchodu mezi klubem a jeho bývalým vlastníkem, Athleticou Paranaense, velkou roli Deco, jehož znalost brazilského trhu a dobré vztahy s agentem André Curym byly pro přestup rozhodující.

Podpis mladého útočníka je uzavřen na všech úrovních, ale nemůže být v této chvíli oficiálně představen, dokud Barcelona nedokáže, že má k dispozici dostatečnou finanční rezervu na to, aby byla schopná pokrýt mzdové náklady a hráče mohla registrovat.

Jakmile se tak ale stane, podepíše Vitor Roque v Barceloně pětiletou smlouvu. Za mladého hráče katalánský klub zaplatí přestupní částku ve odhadované výši 40 milionů eur. Osmnáctiletý mladík přichází na pozici středního útočníka, bude tedy přirozenou náhradou za Roberta Lewandowského, přestože mu jeho univerzálnost otevírá dveře do sestavy také na jiných postech.

Vitor Roque vyniká obrovskými přehledem, talentem s míčem u nohy a gólovým citem. Jeho příchod do Barcelony je považován za nezbytný pro oživení útočné hry, která je v současné chvíli velmi závislá na formě polského megastar.

V každém případě příchod brazilského útočníka zavírá dveře k návratu Pierra-Emericka Aubameyanga, jež byl ještě donedávna jednou z variant, o nichž se spekulovalo. S Roquem Xavi pokryje jednu ze tří pozic, které potřebuje Barcelona posílit. V každém případě zůstávají otevřené další dvě: defenzivní záložník a útočný záložník.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace