Barcelona vyznamená hrdiny Sextete. Jako by to bylo včera, vzpomíná Guardiola

Barcelona z roku 2009 (© marca.es)

Barcelona přesně před deseti lety jako dosud jediný klub získala úchvatné Sextete, jehož hrdiny vyznamená před dnešním zápasem proti Alavésu.

Vítězství v lize, Lize mistrů, domácím poháru, mistrovství světa klubů a evropském a národním superpoháru. Jedinečný počin Katalánců dokazuje, jak dominantní Barcelona v té době byla.

Architektem byl trenér Pep Guardiola, který na kouzelný rok nikdy nezapomene: "V běžném životním rytmu si na to člověk nevzpomene, protože se soustředí na práci, ale bylo velmi hezké, čeho jsme dosáhli. Až budu starší, budu mít více času na vše vzpomínat. Už uplynulo deset let, přitom mi to připadá, jako by to bylo včera. Čas utíká velmi rychle."

Na slavnostním aktu před střetnutím proti Alavésu bude přítomna řada opor z roku 2009 v čele s kapitánem Carlesem Puyolem. Fanoušci se budou moci kochat všemi šesti poháry, které jim hráči předvedou.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace