Barcelona zvažuje podepsání předběžné smlouvy s Jorginhem

Jorginho v dresu Chelsea

Italskému reprezentačnímu záložníkovi v červnu příštího roku vyprší v londýnské Chelsea smlouva a pokud se hráč s klubem brzy nedomluví na jejím prodloužení, bude moci Jorginho v lednu podepsat předběžnou smlouvu o přestupu. Zájem o třicetiletého záložníka má zejména Barcelona, které se podřilo v létě sestavit jeden z nejkonkurenceschppnějších týmů posledních let.

Deník The Sun a španělský sport.es se shodují na tom, že o záložníka londýnské Chelsea má eminentní zájem Barcelona. Jorginhovi na konci této sezóny vyprší smlouva a přestože italský reprezentant naposledy v létě dal najevo, že by v Londýně rád zůstal, jednání ohledně nové smlouvy zatím na obzoru nejsou.

Politika předchozího vlastníka Chelsea byla velmi striktní a hráči nad 30 let měli k dispozici zpravidla jen roční prodloužení kontraktů, to by se tak týkalo i samotného Jorginha. S příchodem Todda Boehlyho jsou ale pravidla prozatím velkou neznámou a není jasné, jakou cestou se americký magnát vydá.

Hlavní otázkou ale především bude, zda má o prodloužení kontraktu s Jorginhem zájem také Chelsea. Italský reprezentační záložník na Stamford Bridge přišel v roce 2018 z italské Neapole a přestože jeho angažmá bylo chvílemi jako na horské dráze, pod trenérem Tuchelem se znovu našel a byl jednou z ústředních postav loňské cesty Chelsea až do finále Ligy mistrů.

Po zásluze byl v roce 2021 zvolen nejlepším fotbalistou UEFA a v anketě Zlatý míč obsadil třetí místo. Zatím mu ale individuální ocenění novou smlouvu v Chelsea nevynesla. To je jeden z důvodů, proč se o Jorginha začínají zajímat jiné kluby. V létě se mluvilo o kontaktech s Juventusem, ale ke konkrétní nabídce nedošlo. V posledních dnech se ovšem začínají množit informace o tom, že má o hráče velký zájem Barcelona.

Katalánský klub v létě k velké radost fanoušků dal dohromady opravdu silný tým, který by mohl doznat dalších obměn v záložní řadě. Je čím dál jasnější, že Sergio Busquets v klubu pomalu dohrává a jeho náhradníkem byl měl být o čtyři roky mladší Jorginho. Pokud by se do konce roku klub s italským reprezentantem nedohodl na nové smlouvě, může si hráč v lednu sám vybrat své budoucí angažmá. V případě, že by zamířil na Nou Camp, setkal by se svými bývalými spoluhráči Marcosem Alonsem a Christensenem, kteří do Barcelony přišli ze Stamford Bridge před sezónou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace