Barcelonské naděje na ušatý pohár zalil londýnský beton

Chelsea se raduje z postupu (© marca.es)

Barcelona titul v Lize mistrů neobhají. Rozhodla o tom remíza 2-2 v odvetě semifinále proti Chelsea.

Ta v kombinaci s výhrou Londýňanů ze Stamford Bridge znamená, že letenky do Mnichova si v květnu budou shánět právě zástupci fotbalové Anglie. Utkání na Nou Campu nabídlo očekávaný obrázek. Chelsea se soustředila na hlubokou defenzivu, Barcelona byla odsouzena k hledání klíče, kterým by zámek Blues odemkla.

Ke smůle Katalánců si slabší den vybral Lionel Messi. Argentinská hvězda měla první dvě gólovky utkání, jenže při prvním napálila balón pouze do boční sítě, ve druhé zkazil Messimu radost výborným zákrokem Petr Čech. V 16. minutě musel po střetu s Víctorem Valdésem střídat Piqué, na hřiště se dostal Dani Alves, jenž překvapivě chyběl v základní jdenáctce.

První radost přišla na Nou Campu v 35. minutě. Dani Alves vysunul Cuencu, jehož střílený centr doklepl do sítě Busquets. O chvíli později zasadil druhý úder Chelsea její kapitán John Terry, když nepochopitelně nakopl mimo hru kolenem do zad Alexise Sáncheze, nic jiného než červená karta nemohlo následovat.

Divoký závěr poločasu podtrhl gól Iniesty, který měl v té době postupovou hodnotu. Jenže v nastaveném čase zakončil Ramires brejk krásným padáčkem mimo dosah Víctora Valdése, což dalo eso do ruky Chelsea.

Nedlouho po změně stran poslal Drogba nešikovným skluzem k zemi Cesca, Lionel Messi však nařízenou penaltu neproměnil, pouze rozezvučel břevno. Od této chvíle Barcelona po většinu času obléhala vápno hostů ze strany na stranu, ale bez skutečného nebezpečí pro Petra Čecha.

Opora Chelsea vychytala Cuencu, Messiho rána se odrazila za přispění českého gólmana do tyče. Závěrečnou bezmoc Barcelony podtrhl Torres, který se po nákopu z obrany řítil sám na Víctora Valdése a nezaváhal. Chelsea slaví postup do finále, barcelonský sen o obhajobě zalil londýnský beton.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace