Barcelonu přebírá Tata Martino

Tata Martino (© marca.es)

Barcelona už má novéno trenéra, je jím Gerardo Daniel Martino. Informaci, na níž se včera shodla všechna španělská média, dnes oficiálně potvrdil i klub.

Padesátiletý Argentinec střídá ve funkci Tita Vilanovu, jenž musel rezignovat kvůli návratu těžké nemoci, aby se mohl naplno věnovat léčbě.

Tata Martino dostal přednost před Luisem Enriquem, který byl podle médií hlavním favoritem, neboť prostředí v Barceloně dokonale zná. Klub ale nakonec upřednostil Martina, jehož získal zdarma, neboť byl po konci v celku Newell´s bez angažmá, zatímco Luise Enriqueho by musel vyplatit 3 miliony eur ze Celty Vigo.

Nový lodivod, jenž nedávno vyjádřil obdiv k práci Pepa Guardioly a hernímu stylu založenému na velkém počtu přihrávek, podepíše na Camp Nou smlouvu na 2 roky. Pro Tata Martina půjde o první trenérské angažmá mimo Jižní Ameriku, kde si získal respekt kromě Newell´su také u paraguayského národního týmu, který dovedl na mistrovství světa 2010 do čtvrtfinále. Ve Španělsku působil krátce jako hráč v Tenerife.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace