Barcelonu trápí příliš propustná obrana

Kde je chyba? Víctor Valdés a Javier Mascherano (© sport.es)

Barcelona sice zažívá skvělý vstup do sezóny a vede tabulku Primera División, Tita Vilanovu ale trápí příliš vysoký počet inkasovaných branek.

V sobotu musel Víctor Valdés na Riazoru lovit míč ze sítě hned čtyřikrát. Barcelona přesto vyhrála, neboť Deportivo přestřílela pěti góly, hra obrany i brankáře však vyvolala řadu otázek. Vždyť Katalánci naposledy obdrželi v jediném utkání tolik branek 1. března 2009, kdy padli na Calderónovi s Atléticem 3-4. Od té doby defenziva Blaugranas v 218 zápasech takový kolaps nezažila.

Za osm ligových kol byl Valdés překonán už jedenáctkrát, to je nejhorší statistika Barcelony za uplynulých deset let. Pokud zaměříme pozornost na všechny soutěže, ve dvanácti zápasech inkasoval Vilanovův výběr sedmnáct gólů. A to je příliš.

Důvodů může být mnoho, nejvýraznějším z nich jsou absence. Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal, to jsou příliš citelné ztráty. Vyloučení Adriana či Mascherana znamenaly další problém, stejně tak nepřesvědčivé výkony Alexe Songa na pozici stopera.

Počty Titu Vilanovovi zatím vycházejí. V lize je Barcelona na prvním místě, v Lize mistrů zvládla vítězně oba dosavadní zápasy. Jenže Lionel Messi a spol. musí až příliš často napravovat chyby zadní čtyřky. A na to se nelze spoléhat do nekonečna...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace