Barcelonu vyzve ve finále Copy Valencia

Barcelona se střetne s Valencií (© marca.es)

Letošní finále Copy del Rey už zná obsazení. Barcelonu vyzve Valencie.

Katalánci si zajistili postup do šestého finále v řadě poté, co po remíze 1-1 v prvním utkání semifinále na Camp Nou dokázali dobýt stánek Realu Madrid jasným výsledkem 3-0.

Valencia rovněž v prvním semifinále remizovala, a sice v Seville s Betisem 2-2. Dobrou výchozí pozici potvrdili Netopýři domácí výhrou 1-0 v odvetném mači.

Barcelona se může stát vůbec prvním klubem, který soutěž ovládne popáté za sebou. S Valencií se ve finále Královského poháru střetla dosud třikrát. V letech 1952 (4-2 po prodloužení) a 1971 (4-3 po prodloužení) se radovala z triumfu, v roce 1954 (3-0) pozvedla trofej Valencia.

Letošní finále hostí stadion Benita Villamarína v Seville, datum zápasu bylo stanoveno na 25. května. Barcelona i Valencia si zároveň zajistily postup do Supercopy, kde si to v novém formátu rozdají oba finálisté poháru s prvním a druhým celkem La Ligy.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace