Beckham a Mourinho vydělávají nejvíce

Nejlepší hráči vydělávají astronomické sumy (© marca.es)

Prestižní magazín France Football zveřejnil žebříček nejvíce vydělávajících fotbalistů a trenérů za sezónu 2012/2013.

Mezi hráči si na nejvíce peněz přijde David Beckham. Brzy 38letý Angličan sice pobírá v PSG plat jen 1,7 milionu eur plus bonusy 1,3 milionu eur, které věnuje na charitu, díky reklamě ale naroste cifra až na 36 milionů eur. Zajímavostí je, že v roce 2003, kdy byl Beckam poprvé nejlepší, si vydělal "jen" 15 milionů eur.

Beckham se na první místo vrátil po dvou letech, které patřily Lionelu Messimu. Hvězda Barcelony sice navýšila své zisky o 2 miliony eur na celkových 35 (12,5 plat, 0,5 bonusy a 22 milionů eur reklama), ale u Beckhama byl nárůst více než dvojnásobný.

Konto třetího Cristiana Ronalda z Realu Madrid se navýšilo o 30 milionů eur (13 plat, 0,5 bonus a 16,5 milionů eur reklama).

Mezi Španěly se nejvýše umístil Fernando Torres z Chelsea s příjmy ve výši 16,3 milionu eur (10,3 plat, 1 bonusy a 5 milionů eur reklama). Na cifru o sto tisíc nižší si přišel David Silva z Manchesteru City.

Mezi trenéry vládne José Mourinho se 14 miliony eur, z nichž 12 tvoří gáže, kterou pobírá v Realu Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace